KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Rudar pobjednik i turnira u Fojnici

31.07.2016. - Nakon osvajanja prvog mjesta na turnirima u Vitezu i Župči, nogometaši Rudara trijumfovali su i na 21.memorijalnom turniru „Kenan Memija“ u Fojnici. U finalu su Zeleno-crni golom Igora Aničića porazili domaću ekipu Fojnice i zasluženo osvojili pobjednički pehar

fojnicaturnirFoto:Ilustracija
Sjajnu igru u polufinalu protiv donedavnog premijerligaša Travnika, igrači Rudara nisu ponovili u finalnom meču sa domaćom ekipom Fojnice. Iako su tokom cijele utakmice imali apsolutnu terensku premoć i stvorili bezbroj prilika, do pobjedničkog trofeja došli su jedinim pogotkom Igora Aničića, koji je u 51.minuti savladao veoma dobrog golmana Fojnice Farisa Imamovića.

U odnosu na utakmicu sa Travnikom, u finalnom meču trener Beganović koristio je usluge svih prvotimaca .Posljednjih 30 minuta igrao je i junior Mirza Begovac, kojem je ovo bio debi u prvom timu.Početna postava igrala je u ovoj formaciji; Hinović-Đuđo, Hrustanović,Čizmić, Smolo-Hasić, Prutina,Kobilica-Hajdarević, Aničić i Delić, dok su u drugom poluvremenu šansu dobili Edin Mujagić, Sanel Alić, Armin Topalović, Zlatan Gafurović, Amel Neimarlija, Vedin Kulović, Muamer Vila, Enis Sikira, Anes Vehab i Mirza Begovac.

-S obzirom da su nam ove utakmice bile posljednje u pripremnom periodu, definirali smo takmičarsku ekipu i riješili sve dvojbe kada je u pitanju ekipa s kojom ćemo startovati u prvenstvu.Protiv Travnika smo odigrali najbolju utakmicu, protiv Fojnice igrači nisu imali motiv kao u polufinalu, ali su ipak pokazali da su zasluženo osvojili i treći trofej. Imamo širok izbor igrača, jaku konkurenciju na svim pozicijama i sigurno ćemo igrati značajnu ulogu u novom prvenstvu, istakao je trener Rudara Elvedin Beganović.

U utakmici za treće mjesto Travnik je boljim izvođenjem penala savladao mladu ekipu FK Pazar Juniors(1:1, penali 5:4).
Za najboljeg igrača turnira proglašen je Dino Hajdarević iz Rudara, prvi strijelac je Haris Kurbašević iz Pazar Juniorsa, dok je za najboljeg golmana proglašen Faris Imamović iz ekipe Fojnice.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u