KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Rudar penalima stigao do pobjedničkog trofeja

17.07.2016. - U finalnoj utakmici između Rudara i Travnika u regularnom toku igre nije bilo pogodaka.U izvođenju penala uspješniji su bili igrači Rudara i zasluženo osvojili pobjednički trofej

radost_vitezRadost igrača Rudara

U utakmici za treće mjesto snage su odmjherili domaći drugoligaš, ekipa FK Vitez i druga postava Mladosti.Rezultat nakon 90 minuta glasio je 1:1.Strijelac za Mladost bio je Nemanja Asanović. U izvođenju jedanaesteraca uspješniji su bili Vitežani koji su postigli tri,a igrači Mladosti samo dva gola i Vitez je osvojio treće,a Mladost četvrto, posljednje mjesto.
I finalni meč između starih rivala riješen je boljim izvođenjem penala. Nakon vrlo uzbudljive i zanimljive igre u regularnom toku nije viđen niti jedan pogodak i pitanje pobjednika riješeno je izvođenjem penala. Travničani su postigli samo jedan gol., dok su za Rudar poentirali Amel Neimarlija i Fadil Čizmić. Golman Rudara Edin Mujagić odbranio je dva penala, dva su igrači Travnika promašili, baš kao i Emir Bajramović i Haris Đuđo kod Rudara.Očito,strijelci nisu imali svoj dan.

Trener Rudara protiv Travnika izveo je ovu postavu;Mujagić, Sarvan,Delić, Alić, Čizmić,Hasić, Topalović, Gafurović, Kulović, Aničić, Vila.U nastavku su šansu dobili svi ostali igrači izuzev lakše ozlijeđenih golmana Hinovića i Belmina Kobilice.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Nermin Varupa iz Travnika, najbolji strijelac je Admir Zukan iz Viteza, a najbolji golman j Edin Mujagić iz Rudara.Ttradicionalnu nagradu igrača koji najviše podsjeća na rahmetli Galiba Mujičića, legendu FK Vitez, osvojio je Haris Rebihić iz FK Vitez.
Organizacija turnira bila je besprijekorna.Također i suđenje je bilo na zavidnoj visini.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u