KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

Rudar penalima stigao do četvrtfinala Kupa BiH

02.10.2019. - U regularnom toku utakmica završena 0:0 i u izvođenju penala igrači Rudara realizirali svih pet penala, dok je golman Vernes Karavdić odbranio udarac Ognjena Jaćimovića i njemu pripadaju velike zasluge za plasman u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine

radostkupRadost igrača Rudara iz Kaknja/Foto: Arhiv

Svoju uspješnu seriju u prvenstvu i Kupu,koja traje već devet utakmica, igrači Rudara nastavili su i u osmini finala Kupa BiH na gostovanju kod imenjaka iz Prijedora, koji uz Krupu kotira kao najozbiljniji kandidat za povratak u premijerligaško društvo.

U jednoj izuzetno zanimljivoj i otvorenoj utakmici u kojoj su oba tima propustila par povoljnih prilika, meč je u regularnom toku završen bez pobjednika jer su mreže ostale netaknute. Iako su čitavo drugo poluvrijeme igrali sa igračem manje zbog isključenja Alije Čulova, Zeleno-crni su uspjeli odoliti napadima domaćih igrača i dovedu utakmicu u penal lutriju i tu izbore prolaz u četvrtfinale. Čak su mogli u 89. minuti riješiti pitanje pobjednika kada je mladi Adi Bešić imao kolosalnu šansu, ali nije uspio savladati iskusnog golmana Mirzu Hasanbegovića.

U izvođenju penala više sreće, ali i bolju koncetraciju imali su igrači Rudara koji su realiziralih svih pet penala, dok je golman Vernes Karavdić u trećoj seriji odbranio udarac Jaćimovićai njemu svakako pripadaju velike zasluge za plasman u četvrtfinale.

Ovom pobjedom Rudar je ponovio prošlogodišnji uspjeh kada je u četvrtfinalu izgubio na penale od osvajača Kupa, ekipe Sarajeva.
Ovo je, nema sumnje, veliki podvig Mehanovićevog sastava, koji na oba fronta zna samo za uspjehe, što je velika zasluga i ovog mladog stručnjaka, koji je uspio konsolidirati i harmonizirati ekipu, ali i dobiti potrebnu podršku članova Uprave, koju u teškim uslovima uspijevaju osigurati normalne uvjete za odvijanje trenažnog procesa i nastupa na dva fronta.

Rudar Prijedor – Rudar (Kakanj) 0:0 – penalima 4:5

Gradski stadion u Prijedoru. Gledalaca 500. Glavni sudija: Ernis Džemidžić (Goražde). Pomoćnici: Jure Musa (Čitluk) i Mirza Čehaja (Goražde). Četvrti sudija: Dragan Kesić (Gradiška). Posmatrač suđenja: Slavko Zovkić (Orašje). Delegat utakmice: Damir Šarić (Tuzla). Utakmica 1/8 finala Kupa BiH.
Strijelci iz penala: Bojan Burazor, Aleksandar Malbašić, Ognjen Petrović i Mihajlo Savanović (Rudar Prijedor), Faruk Gačan, Omer Musić, Fahrudin Kovač, Gabrijel Popović i Belmin Kobilica (Rudar ).
RUDAR PRIJEDOR: Mirza Hamzabegović, Đoko Milović, Novica Petrović, Nemanja Pekija, Mihajlo Savanović, Bojan Burazor, Dino Kalesić, Ognjen Jaćimović, Andrej Pavlović (Aleksandar Malbašić),Nemanja Mazić, Predrag Zekanović. Trener: Igor Janković.
RUDAR (Kakanj): Vernes Karavdić, Tarik Zukić (Damir Bećak), Gabrijel Popović, Omer Musić, Adis Goralija, Faruk Gačan, Alija Čulov, Belmin Kobilica, Mirza Kovač (Adi Bešić), Fahrudin Kovač, Adnan Hrelja (Zlatan Imamović). Trener: Bećir Mehanović.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u