KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Rudar otkazao pripreme u Makarskoj

16.02.2018. - Umjesto na Jadranu, Zeleno-crni se pripremaju na Kambertovića polju u Zenici gdje će u nedjelju odigrati tek drugu kontrolnu utakmicu protiv zeničkog drugoligaša Rudara

hodzic_jasarspahic_remiFadil Hodžić, prvi s lijeva sa saigračima iz bogate karijere/Foto Arhiv

Zbog nedostatka financijskih sredstava, vodstvo Rudara je otkazalo odlazak na pripreme u staru zimsku bazu Makarsku i Stručni štab je bio primoran mijenjati plan i program druge faze priprema. Umjesto na Jadranu, Zeleno-crni svakodnevno odlaze u Zenicu, gdje na terenu s plastičnom podlogom na Kambertovića polju rade na tehničko-taktičim elementima i uigravanjem linija.

Bez obzira na ove neočekivane promjene, trener Rudara Fadil Hodžić ne lamentira i ne traži alibi jer mu je, kako kaže, važnije da su isplaćene plaće  i troškovi prevoza, te da je zadržana pozitivna atmosfera među igračima.

-Možda pomalo  zvuči nelogično, ali meni je bitnije da su izmirene obaveze prema igračima nego da smo otišli na „morske“ pripreme. Što je najbitnije, ozračje među igračima je pozitivno, svi daju maksimum na treninzima i ja sam zadovoljan njihovim pristupom i zalaganjem. Istina, nismo odigrali planirane kontrolne susrete i to je veliki hendikep, ali ćemo u narednih desetak dana odigrati  tri utakmice i bar donekle nadoknaditi propušteno, kazao je trener Rudara Fadil Hodžić.

Zeleno-crni će drugu provjeru imati u nedjelju u Zenici protiv drugoligaša Rudara,a dva dana kasnije na Grbavici igrati sa kombiniranim timom Željezničara. Ranije ugovorena generalka za 24.februar umjesto sa Olimpikom, koji je  otkazao zbog odlaska u Sloveniju, biti će najvjerovatnije sa Novim Travnikom, a nije isključeno da se pronađe još jedan protivnik i u proljetnu sezonu uđe s pet kontrolnih mečeva, što bi po mišljenju trenera Hodžića bilo dovoljno da uigra ekipu s kojom će startovati u Gračanici protiv Bratstva.

kemal_sabicKemal Šabić, prvi Hodžićev asistent

Konačno je poznato i ime Hodžićevog pomoćnika. Odlukom Upravnog odbora ova dužnost je povjerena četrdesetdvogodišnjem Kemalu Šabiću, koji je u proljetnom dijelu 2014. godine asistirao tadašnjem šefu Rudareve struke Milomiru Odoviću, a posljednje tri sezone radio u Omladinskom pogonu. Kemal Šabić ima validnu trenersku licencu UEFA A i i sutra (subota) će zajedno s prvim trenerom Hodžićem prisustvovati seminaru u Vogošći i  dobiti potrebnu  takmičarsku akreditaciju koja mu omogućava obavljanje dužnosti pomoćnog trenera.

Značajno je istaći da sadašnji Stručni štab Rudara sačinjvaju njegovi bivši istaknuti igrači: Hodžić, Šabić i Pojskić, koji pripadaju jednoj od najboljih poslijeratnih generacija i njihovo zajedništvo i odanost klubu je svakako garancija da će svoj zadatak obaviti časno ,pošteno i profesionalno,  baš onako kako su ostali upamćeni iz igračkih dana.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u