KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Rudar ostao bez tri mlada igrača

26.06.2019. - Golman Alija Jamaković, veznjak Sedad Subašić i napadač Mustafa Mušija neće u narednoj sezoni nositi zeleno-crni dres

003_sedadsubasicSedad Subašić

Ljetni prelaznio rok koji traje od 1.juna do 17.jula 2019.godine sigurno će donijeti velike promjene u redovima Rudara. Zeleno-crne su već napustila trojica igrača, koji su minule sezone najčešće popunjavali kvotu tri igrača zaštićenog godišta i njihov odlazak može se uistinu smatrati velikim hendikepom.Posebno kada je riječ o osamnaestogidišnjem Sedadu Subašiću, koji je odigrao 28 prvenstvenih utakmica i postigao pet golova i po minutaži bio među vodećim prvotimcima. Najveći poslijeratni talenat koji je ponikao u Rudarevoj omladinskoj školi, između brojnih ponuda, odababrao je sarajevski Željezničar, s kojim je otputovao na pripreme u Livno gdje će Plavi ostati do 4.jula i odigrati tri kontrolne utakmice sa drugoligaškom ekipom Kamešnice, hrvatskim prvoligašem Varaždinom i Širokim Brijegom, koje će treneru Amaru Osimu poslužiti da isproba svih 30 kandidata, među kojima je najmlađi Sedad Subašić(16.2.2001.),čiji će status definitivno biti poznat nakon priprema u Livnu.

001_alijagolmanAlija Jamaković

Golman Alija Jamaković (1997.)karijeru nastavlja u konjičkom Igmanu,kojeg će u narednoj sezoni predvodi Fadil Hodžić, kojem su kvaliteti ovog golmana dobro poznati. Mustafa Mušija (1998.) trenira s igračima Mladosti, nastupio je na obe kontrolne utakmice sa sarajevskim premijerligašima,ali još nije potpisao ugovor i njegov status će odrediti trener Elvedin Beganović nakon obavljenih priprema.

002_mustafamusijaMustafa Mušija

Što se tiče ostalih igrača, još nema zvaničnih informacija, kao i o angažiranju eventualnih pojačanja, što je i normalno jer se čeka sjednica Skupštine kluba i izbor predsjednika i šefa stručnog štaba.Također, nije poznat ni datum održavanja Skupštine, kao i početak priprema prvog tima, što je odraz višemjesečne krize rukovođenja, koja može imati dalekosežne posljedice.Poznata je izreka: Kriza rezultata da, kriza rukovođenja ne, nikad!

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u