KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Rudar oslabljen putuje u Goražde

25.03.2016. - Trener Kapo ne može računati na kažnjene Amela Hrustanovića i Idriza Džafića, te ozlijeđenog Sanela Alića, što je, mora se priznati, veiki hendikep

vedin_kulovicVedin Kulović

Tragičan poraz u Gabeli i gubitak dva boda na domaćem terenu protiv Čapljine itekako je poremetio planove i ambicije „Zeleno-crnih“ čiji položaj na prvenstvenoj ljestvici čak implicira borbu za opstanak ! Stanje nije kritično,ali igrači i struka moraju ozbiljnije shvatiti situaciju i revnosnije izvršavati svoje zahtjeve.

Povratnik u redove Rudara, mladi Vedin Kulović, koji je uz golmana Bojana Jovića i veznjaka Šerifa Hasića, u prva tri kola opravdali epitet pojačanja, smatra da je tragičan poraz u Gabeli imao je utjecaja na susret sa Čapljinom.

- Nismo ušli u najbolje u utakmicu,uslijedio je peh za pehom jer se na zagrijavanju ozlijedio Sanel Alić, a već u 28. minuti ostali smo s igračem manje zbog isključenja Hrustanovića. I pored toga, trebali smo pobijediti, nažalost, imali smo slabu realizaciju, a nisu nam dosuđena dva penala, što je utjecalo na konačan ishod,kaže najmlađi prvotimac Rudara Vedin Kulović.

Zeleno-crni na gostovanju u Goraždu očekuje povoljan rezultat

- Svako gostovanje ima svoju specifičnu težinu. Ovo u Goraždu posebnu jer idemo bez nekoliko igrača koji su suspendirani i ozlijeđeni. Imamo kvalitetnu ekipu, širok izbor igrača i ako damo sve od sebe mislim da možemo osvojiti sva tri boda. Igramo borbeno, niko se ne štedi, svi dajemo svoj maksimum i ako realizacija bude bolja nego na prethodnim utakmicama vjerujem u naš uspjeh, smatra brzonogi Kulović, jedan od glavnih aduta trenera Kape.

Trener Nijaz Kapo ima kadrovskih problema, posebno kad je riječ o lijevom boku jer ne može računati na Alića i Hrustanovića, a svakako da će mnogo značiti i izostanak napadača Idriza Džafića koji ima tri javne opomene i automatski je kažnjen zabranom igranja na jednoj utakmici.

Arnel Delić, koji je najavljen kao veliko pojačanje, konačno se oporavio i on bi trebao nadoknaditi izostanak ljevaka Alića i Hrustanovića, dok šansu u napadu čekaju Salković, Huseinspahić, Bajramović i Neimarlija, koji u prethodnim utakmicama nisu imali zapaženu minutažu.

Utakmica Goražde - Rudar igra se u subotu 26. marta / ožujka sa početkom u 15 sati. Glavni sudija je Mirza Kazlagić iz Cazina, pomoćnici: Zlatko Budimlić (Bihać) i Oliver Žilić (Vitez), dok je delegat utakmice Mirsad Đuzdanović iz Živinica, a posmatrač suđenja Sead Hasanović iz Sarajeva,

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u