KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Rudar osam dana u Makarskoj

16.02.2017. - U subotu 18. februara Zeleno-crni u novoizgrađenom kampu na Butmiru u 13 sati i 30 minuta igraju protiv premijerliogaša s Koševa i odmah poslije utakmice odlaze na osmodnevne pripreme u Makarsku (18.do 26.februar) gdje će pored svakodnevnih treninga odigrati i tri kontrolne utakmice od kojih je prva na programu u ponedjeljak protiv drugoligaša, momčadi Imotskog

Nakon sedmodnevnog rada na terenu s plastičnom podlogom na Kamberovića polju u Zenici i tri posljednja treninga na terenu Akademije MGM Farm u Doboju, atmosfera u redovima Zeleno-crnih znatno je popravljena i stručni štab na čelu sa Elvedinom Beganovićem sve je zadovoljniji.

-Poslije stanovitih problema na početku priprema, zahvaljujući angažiranosti Uprave i glavnog sponzora Edina Begovca, posljednjih desetak dana radili smo u mnogo boljim uvjetima i to se itekako odrazilo na kvalitet rada, ali i atmosfere među igračima. Jedino su izostale dvije planirane kontrolne utakmice jer nismo uspjeli naći adekvatne protivnike jer su se premijerligaši pripremali na Jadranu ili Turskoj, a mnogi drugoligaši nisu čak ni počeli s treninzima. Taj nedostatak ćemo djelimično nadoknaditi sutrašnjom utakmici protiv Sarajeva, kojem će to biti generalka uoči starta Premijer lige, te utakmicama sa hrvatskim drugoligašima za vrijeme osmodnevnog boravka u Makarskoj.Već u ponedjeljak imamo utakmicu protiv NK Imotski,a naredna dva protivnika će nam osigurati sportski menadžer hotela Bonaca, Sead Preldžić, bivši igrač i generalni sekretar Čelika, koji je zadužen za osiguranje termina za treninge i kontrolne utakmice, istakao je prvi trener Rudara Elvedin Beganović.

elvedinbeganElvedin Beganović

Što se tiče igračkog kadra, definitivno je zaključena lista jer sutra se završava zimski prijelazni rok (23.januar-17.februar,op.a). Kao što je poznato, Klub su napustili golman Salih Hinović, štoper Zlatko Kazazić i zadnji vezni Šerif Hasić, kojima su istekli šestomjesečni ugovori, dok je od strane Uprave kluba suspendirani dugogodišnji kapiten Zlatan Gafurović, danas postigao sporazumni raskid ugovora i karijeru najvjerovatnije nastavlja u Bosni iz Visokog, mada je u opticaju bila i mogućnost da to bude i ZMAJ iz Makarske.

-Meni je  žao što se ovo desilo s Gafurovićem, a kad su u pitanju odlasci igrača kojima su istekli ugovori, to je stvar vodstva kluba i mislim da će novi igrači, prije svega, golman Aleksandar Nikolić, iskusni Bajro Spahić i Benjamin Dizdarić biti adekvatne zamjene, čak mogu reći i prava osvježenja i pojačanja, dok će mladi Almin Zukić biti ozbiljna konkurencija štoperima jer ima potencijal i voljni momenat, što pokazuje i na treninzima i mislim da nismo slabiji u odnosu na minulu sezonu, mišljenje je trenera Beganovića.

zlatangafaZlatan Gafurović

Pored trenera Elvedin Beganovića i njegovih saradnika Mirnesa Buze i Ismara Pojskića, te fizioterapeuta Admira Bečirhodžića, ekspediciju Rudara u Makarskoj sačinjavat će tri golmana i dvadesetdva igrača, na koje se računa u nastavku prvenstva, koje počinje 4.marta 2017. godine, kada u Kaknju gostuje Radnički iz Lukavca.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u