KakanjLive | Nedjelja, 24.01.2021. godine

Rudar očekuje treću domaću pobjedu

16.09.2016. - Bez obzira što za protivnika imaju tradicionalno neugodnog protivnika, trener Elvedin Beganović i prvi strijelac ekipe Vedin Kulović, na press konferenciji su izrazili veliki optimizam i pobjedu protiv Goražda

bagankuila_pressVedin Kulović i Elvedin Beganović

U Rudaru su više nego zadovoljni startom i učinkom u dosad odigranih šest kola, koji je uz bolju efikasnost mogao biti još produktivniji. Trener Beganović posebno žali za propuštenim prilikama protiv Novog Travnika, gdje su, kako kaže, svojim greškama ostali bez dva boda.

beganovic_pressElvedin Beganović, očekuje dolazak bolje efikasnosti

-I ova utakmica je pokazala da nema lakih protivnika.Moramo izvući pouke iz Travnika i protiv Goražda mijenjati kurs.Znamo šta i kako treba igrati protiv Goražda,koje je veoma neugodan protivnik, ali ja mislim da nisu jači i kvalitetniji od nas i da ćemo izaći kao pobjednici. Mi smo tek u fazi uigravanja ekipe i ja sam uvjeren da ćemo iz utakmice u utakmici igrati bolje.Pokazali smo da znamo igrati na rezultat, igra će doći, a samim tim i bolja efikasnost, koja nije na zavidnoj razini, istakao je trener Rudara Elvedin Beganović, koji smatra da je veliki pritisak jedan od uzroka lošije realizacije.

Prvi strijelac ekipe,mladi Vedin Kulović, čije se odsustvo protiv Novog Travnika itekako osjetilo, odradio je kaznu zbog tri javne opomene i ponovo će predvoditi napad Rudara u nedjeljnom dvoboju protiv Goražda.

-Mogu ispred igrača obećati da ćemo dati maksimum i ostvariti i treću domaću pobjedu.Nećemo potcijeniti protivnika jer znamo da nas je u ranijim utakmicama znao iznenaditi .Imamo dosta motiva i ja vjerujem da ćemo trijumfovati i ostati na prvoj poziciji,rekao je brzonogi Kulović, koji je na prethodna dva meča u Kaknju (Budućnost i Velež) postigao tri gola.

vedinkulovic_pressVedin Kulović, poslije pauze u Travniku, vraća se u ekipu

Na pitanje novinara, s kojim igračima najbolje surađuje, rekao je da je najvažnije da kolektiv funkconira kako treba, a svakako najviše mu pomažu znalci iz veznog reda Belmin Kobilica i Zlatan Gafurović, koji mu svojim asistencijama omogućavaju da se često nalazi u šansama i trese protivničke mreže, istakao je mladi Kulović, koji se posebno zahvalio velikoj podršci navijača koji ih prate na svim utakmicama.

Stručni štab Rudara ne može računati na štopera Fadila Čizmića, koji ima tri javne opomene, dok su ostali kandidati potpuno spremni i orni za dvoboj sa ekipom Goražda.

Utakmica Rudar-Goražde igra se u nedjelju 18.septembra/rujna sa početkom u 16 sati.Glavni sudija je Danijel Bojo iz Kiseljaka, pomoćnici su Boris Bilješko (Novi Travnik) i Almir Bašić (Bugojno). Delegat utakmice je Mato Itrić iz Brčkog, a posmatrač suđenja Filip Jelavić iz Gabele.

M.Komšo/KakanjLive.

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u