KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Rudar očekuje častan oproštaj od Kupa

25.10.2016. - S obzirom da je Radnik u prvom susretu u Kaknju stekao prednost ,te da će trener Beganović u Bijeljini izvesti drastično podmlađen sastav, aktualni osvojač Kupa je apsolutni favorit i igračima Rudara jedino preostaje da se časno oproste od najmasovnijeg takmičenja

radnikkup_txSa utakmice odigrane u Kaknju kada je slavio Radnik rezultatom 0:1

Svjesni da je Radnik veliki favorit i da ima ambicije da odbrani trofej, struka Rudara se odlučila da iz sastava izostavi: Hinovića, Kazazića, Hasića, Gafurovića, Aničića i Kulovića,te priliku pruži igračima koji su dosad imali malu minutažu, te poletarcima, među kojima su i dva juniora Malik Gačić i Samir Sarač.

-Radnik ima prednost od jednog gola iz prvog susreta, igra pred svojim navijačima i sigurno će nastojati da ostvari još jedan uspjeh. Mićemo priliku dati igračima koji nisu imali preveliku minutažu, te ćemo odmarati neke važne igrače za subotnji meč sa Travnikom. Naravno, tražit ću od igrača da pruže svoj maksimum i da se slučajno ne ponovi prošlogodišnji debakl u Bijeljini.Želja nam je da se časno oprtostimo od Kupa i okrenemo prvenstvenim obavezama u kojima nas  čekaju teška iskušenja, rekao je trener Rudara Elvedin Beganović.

Zbog velike udaljenosti i ranog odigravanja utakmice (13,30) te obaveznog dolaska na stadion sat i pol prije početka, vodstvo Rudara je bilo primorano ekipu poslati dan ranije u Bijeljini, što je znatno uvećalo troškove ovog gostovanja, koje je doista došlo u teškom trenutku.

Utakmica Radnik-Rudar igra se u srijedu 26.oktobra sa početkom u 13 sati i 30 minuta.Glavni sudija je Haris Kaljanac iz Sarajeva. Pomoćnici su:Haris Baković(Sarajevo) i Goran Dujak(Odžak). Četvrti sudija Semir Sarajkić iz Sarajeva. Delegat utakmice Krunoslav Džijan (Bok kod Orašja). Posmatrač suđenja Alija Lizde iz Mostara.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u