KakanjLive | Petak, 26.02.2021. godine

Rudar na teškom iskušenju u Tešnju

13.04.2019. - Utakmica TOŠK- Rudar igra se u nedjelju 14.aprila 2019.godine sa početkom u 16,30 na stadionu „Luke“ u Tešnju.Ovo je prvo od tri teška gostovanja u ciklusu od 4 utakmice(Tešanj,Mostar,Orašje) u kojem kući igraju sa tradicionalno neugodnom ekipom Slavena

BuzaTesanjMirnes Buza: Čeka nas teško iskušenje u Tešnju

Nakon veoma lošeg starta u kojem su prve tri utakmice izgubili, igrači Rudara su se donekle pobjedama protiv Čapljine i Jedinstva iskupili i vratili među vodeću četvorku. U novom ciklusu čekaju ih teška iskušenja jer imaju tri gostovanja protiv TOŠK-a, Veleža i Orašja, dok kod kuće igraju protiv tradicionalno neugodne ekipe Slavena, koju još nisu porazili u prvoligaškim okršajima.

Sve misli usmjerene su prema Tešnju i meču sa TOŠK-om, prvim pravim testom u kojem će trener Mirnes Buza moći (pr)ocijeniti koliko ovaj sastav Rudara doista vrijedi i koje su mu mogućnosti.

-U nedjelju nas u Tešnju čeka teško iskušenje .Idemo u goste ekipi koja je svakako u ovom proljetnom dijelu hit. Sama činjenica da su igrali u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine govori da se radi o veoma kvalitetnoj ekipi. Igramo kompletni, igrači zrače jednom pozitivnom energijom i ja se nadam da ćemo nastaviti ovaj pozitivni niz od tri utakmice bez poraza, kazao je u izjavi za naš portal šef Rudareve struke Mirne Buza.

musicdefanzivacOmer Musić, pouzdani defanzivac Rudara

Omer Musić, jedan od najstandardnijih prvotimaca Rudara, također biranim riječima govori o nedeljnom protivniku, ali vjeruje u snagu svog tima i tradciju.
-O TOŠK-u ne treba trošiti riječi. Imaju veoma dobru ekipu i zaslužuju respekt. Svjesni smo da nas čeka izuzetno teška utakmica i da moramo dati maksimum ako želimo nastaviti kontinuitet dobrih rezultata i održati tradiciju nepobjedivosti u dvobojima sa Tešnjacima. Mi se poslije lošeg starta polako konsolidiramo, iz utakmice u utakmicu dižemo formu i ako ponovimo igru iz Čapljine,vjerujem da možemo i ovaj put Tešanj napustiti neporaženi, istakao je beskompromisni borac, poslovično pouzdani Omer Musić.
Nedeljnu utakmicu između TOŠK-a i Rudara vodit će internacionalac i najbolji bosanskohercegovački sudija Irfan Peljto iz Sarajeva, kojem će u ulozi pomoćnika biti Davor Beljo i Amer Macić (oba iz Mostara), te kao četvrti sudija Admir Šehović (Sarajevo), koji se također nalaze na listi međunarodnih sudija. Posmatrač suđenja je Muraz Lemezović iz Tuzle,a delegat utakmice Anto Kobaš iz Tolise.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u