KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Rudar na pripremama u Makarskoj

20.02.2020. - Završni dio priprema Zeleno-crni će obaviti u Makarskoj u vremenu od 20.do 28.februara.Pored svakodnevnih treninga na terenima KSC, planirane su i tri kontrolne utakmice, od kojih je prva na programu u subotu protiv Zmaja


Jutros je ekspedicija Rudara otputovala na završni dio priprema u Makarskoj.Za vrijeme devetodnevnog boravka na Makarskoj rivijeri Zeleno-crni će pored svakodnevnih treninga tehničko-taktičkog karaktera, odigrati i tri utakmice koje će poslužiti treneru Bećiru Mehanoviću da modelira igru i sastav tima koji će nastupiti na otvaranju proljećne sezone u četvrtfinalu Kupa protiv GOŠK-a i nastavku drugog dijela prvenstvene sezone u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.
Trener Mehanović zadovoljan je dosadašnjim dijelom priprema i vjeruje da će ovaj devetodnevni boravak u Makarskoj iskoristiti da iste finalizira i spremno dočeka početak proljetne sezone.

-Zbog nemogućnosti korištenja glavnog terena i problema oko protivnika za kontrolne utakmice, bili smo primorani završnicu priprema obaviti u Makarskoj. Mislim da ćemo ovaj devetodnevni boravak iskoristiti maksimalno. Bitno je da su svi igrači na okupu i da nema povrijeđenih. Kroz kontrolne utakmice pokušat ćemo otkloniti i posljednje dileme oko sastava tima za prve mečeve protiv GOŠK-a i Orašja na svom terenu na otvaranju sezone, istakao je trener Mehanović.

U ekspediciji Rudara za Makarsku nalaze se 22 igrača, prvi trener Bećir Mehanović, njegovi asistenti Ramiz Husić i Ismar Pojskić, te sportski direktor Mirnes Buza, sekretar Armin Bašić, fizioterapeut Tarik Šehić i ekonom Muhamed Talovski.

Spisak igrača koji su otputovali u Makarsku

Amir Bekan, Deni Dedić (golmani), Adis Goralija, Omer Musić, Faruk Gačan, Faruk Jusić, Eldar Sivac, Belmin Kobilica, Denis Cana, Adnan Hrelja, Tarik Zukić, Nermin Hadžić, Adi Bešić, Fahrudin Kovač, Alija Čulov, Kenan Dervišagić, Belmin Čehajić, Malik Gačić, Enio Zilić, Damir Bečak, Ermin Ajanović i Zlatan Imamović.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u