KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Rudar minimalno poražen u Jajcu

19.05.2018. - Rudar je mogao do nerješenog rezultata i jednog boda, od čega su ga dijelile samo tri minute. Na kraju , ipak lijepa utakmica sa pet golova, 3:2 za domaći tim. Rudar je igrao sa devet igrača do 21 godine

BosnaVRudar2418
Rudar je mogao do nerješenog rezultata i jednog boda, od čega su ga dijelile samo tri minute. Na kraju , ipak lijepa utakmica sa pet golova, 3:2 za domaći tim. Rudar je igrao sa devet igrača do 21 godine

Ekipa „Kraljeva“ iz kraljevskog Jajca ušla je nešto ofanzivnije u ovu utakmica i na samom početku pokazala veću želju od gostujuće momčadi za osvajanje bodova. Ipak, konačan rezultat pokazuje da se ekipa Rudara „probudila“ u drugih 45 minuta međutim to nije bilo dovoljno da se izvuče bar jedan bod.
Blaga, početna ofanzivna orijentacija domaćih već u 12. minuti rezultirala je dosta dobrim šutem Pljevljaka, ali golman Rudara Jamaković nije se dao iznenaditi. Ipak nije se dugo čekalo na prednost domaćeg tima. U 22. minuti na asistenciju Kukavice, VujIca je pogodio za 1:0. Bio je to rezultat prvog poluvremena.

U nastavku utakmice do drugog gola domaći su došli u 65. minuti. Malbašić je snažno šutirao, a smjer lopte je promijenio Haračić i pogodio gostujuću mrežu za 2:0. Već u narednom napadu, Mušija je smanjio rezultatsku prednost domaćih na 2:1.
U 83. minuti mladi Salihagić je izjednačio rezultat na 2:2 i u zelenocrnim redovima već je počela radost, međutim tri minute prija kraja utakmice svoj drugi gol za pobjedu domaćih postiže Haračić.
Zelenocrni su u Jajcu počeli utakmicu bez čak 11 igrača koji su redovni prvotimci. Iz različitih razloga, uglavnom kartona i zdravstvenog biltena na travnjak u Jajcu nisu od prve minute istrčali: Aleksandar Jovanović, Amel Hrustanović, Ismet Pendrek, Armin Topalović, Adin Čiva, Belmin Kobilica, Bajro Spahić, Mirza Kovač, Belmin Čehajić, Amir Baručija i Amel Neimarlija. Od ovih 11 sa klupe je kasnije u igru ušao Mirza Kovač. Raduje činjenica da je od prve minute Rudar u Jajcu igrao sa devet igrača do 21 godine.

NK Metalleghe BSI - FK Rudar 3:2 (1:0)

Utakmica 27. kola Prve lige Federacije BiH. Stadion Mračaj u Jajcu. Gledalaca: 200. Rezultat 2:2 (1:0) Strijelci: Vujica 1:0 (18. min.), Haračić 2:0 (56. min.) Mušija 2:1(60. min.) Salihagić 2:2 (83. min.) i Haračić 3:2 (87. min.). Žuti kartoni: Rijad Pljevljak i Emir Kukavica kod Metalleghe BSI i Mustafa Mušija i Adis Goralija kod Rudara. Glavni sudija: Hermin Muslić iz Bihaća. Prvi i drugi asistent: Stjepan Konta iz Livna i Boris Dujmović iz Mostara. Četvrti sudija: Sanel Silić iz Cazina. Delegat Seadin Badić iz Cazina, a posmatrač suđenja Željko Perić iz Mostara.
NK Metalleghe BSI: Mladen Kukrika, Ahmed Opardija,(Emir Kukavica) Rijad Pljevljak, (Andrej Pavlović), Aleksandar Malbašić, Dženan Haračić, Sabit Alispahić, Neven Vujica, Anđelo Bevanda, Sanel Kovač, Marin Samaradžić, (Daniel Kraljević) i Amir Kukavica.Trener: Dženan Nalić.
FK Rudar: Alija Jamaković, (Elis Pojskić) Kemal Salihagić, Admir Smolo, Adis Goralija, (Mirza Kovač) Anes Vehab, (Ismet Pendek) Enis Sikira, Malik Gačić, Vahidin Čaluk, Elman Pašalić, Admir Fočo, Mustafa Mušija.Trener: Fadil Hodžić.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u