KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Rudar kompletira igrački kadar

17.07.2019. - Pored trojice Sarajlija Karavdića, Bešića i Čulova, jednogodišnje ugovore potpisala još dvojica novajlija,štoper Faruk Gačan i desni bek Eldar Sivac, dok su vjernost Zeleno-crnima produžili Adnan Hrelja i Fahrudin Kovač

FarukgacanFaruk Gačan

Vodstvo Rudara čini velike napore da nadoknadi (ne)očekivani odlazak osmerice prvotimaca i da kompletira igrački kadar za novu prvenstvenu sezonu koja počinje 10.avgusta kada Zeleno-crni gostiju u Orašju. Nakon trojice Sarajlija, golmana Vernesa Karavdića, veznjaka Alije Čulova i mladog napadača Adija Bešića (12.8.1999.), jednogodišnje ugovore potpisali su štoper Faruk Gačan (8.1.1994.) i Zeničanin Eldar Sivac (17.9.1999.).

Faruk Gačan igra na poziciji štopera i sudeći po dosadašnjoj karijeri, trebao bi biti veliko pojačanje. Gačan je karijeru počeo u visočkoj Bosni, zatim igrao za U-19 sarajevskog Željezničara, a kao prvotimac nastupao je u Bosni, Mladosti, Domžalama i NK Viteza iz kojeg dolazi u redove Rudara. Ugovor je potpisan i sa mladim Eldarom Sivcem iz Zenice, koji je prošao sve omladinske selekcije Čelika, a posljednju sezonu bio je na posudbi u NK Vitez.

Pored petorice novajlija, ugovore su produžili Adnan Hrelja i Fahrudin Kovač, kojem je istekla jednogodišnja posudba iz Olimpika . Podsjećamo, mlađi Kovač je poslije Rudara, igrao u visočkoj Bosni, Metallegheu i Olimpiku i nakon četiri godine konačno se skrasio u svom matičnom klubu u kojem će zajedno sa starijim bratom Mirzom predstavljati udarni napadački dvojac u narednoj sezoni.

Trener Bećir Mehanović smatra da postojeći kadar ima potencijal i uz angažiranje još jednog provjerenog klasičnog napadača, Rudar može imati bolji tim od prošlosezonskog !
Inače, pripreme Rudara odvijaju se po planu trenera Mehanovića. Poslije desetodnevnih treninga, Zeleno-crni će danas (srijeda) imati prvu provjeru u Novom Travniku, gdje će snage odmjeriti s dosadašnjim istoimenim prvoligašem.

U naredna dva vikenda Rudar će učestvovati na turnirima u Župči i Vitezu, a generalna proba predviđena je 3. avgusta s jednim od drugoligaša iz okruženja.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u