KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Rudar kompletan dočekuje Budućnost

19.08.2016. - Kapiten Zlatan Gafurović sanirao ozljedu koljena, novajlija Zlatan Kazazić stekao pravo nastupa i trener Elvedin Beganović ima slatke brige oko sastava za premijerni nastup pred kakanjskom publikom u dvoboju sa banovićkim „rudarima“

mirnes_emir_beg

Nakon višegodišnje stagnacije i loših rezultata, dolaskom na čelo klupske Skupštine općinskog načelnika Nermina Mandre i novog generalnog sponzora Edina Begovca, počeli su duvati novi vjetrovi i Zeleno-crni su na najboljem putu povratka na stare staze uspjeha. Angažman novog stručnog štaba i sedmorice kvalitetnih pojačanja, Rudar je sasvim ozbiljno najavio kandidaturu za prvaka. Otvaranje sezone bilo je kao nikad dosad.Dvije gostujuće pobjede osnažile su ambicije i Zeleno-crni su ponovo u centru pažnje.
-Mi smo za kratko vrijeme uspjeli konsolidirati tim, organizaciju kluba podići na veću razinu, sanirati dugovanja i steći preduvjete za ostvarenje željenog cilja, a to je borba za naslov prvaka. Imamo kvalitetnu ekipu, ambiciozan i vrijedan stručni štab na čelu sa dokazanim stručnjakom Beganovićem i početni uspjesi nisu slučajni. Dobrom igrom i osvajanjem nova tri boda protiv Budućnosti trebamo ovjeriti prve gostujuće pobjede i ostati u vrhu. Vjerujem da su naš rad i ambicije prepoznali i navijači i da će iz utakmice u utakmicu posjeta biti sve veća jer samo zajedničkim snagama možemo uspeti, kaže član Upravnog odbora Rudara i glavni sponzor Edin Begovac.

Budućnost je ekipa koju u Rudaru izuzetno respektuju

Njegova desna ruka, sportski direktor Mirnes Buza, smatra da Rudar odavno nije imao jači tim i da nije iznenađen uspješnim startom.

-Doveli smo kvalitetne igrače, promijenili način stimuliranja i s mnogo više ambicija i ozbiljnosti ušli u novu sezonu. Maksimalno ozbiljno pristupamo svakoj utakmici, što su pokazala i prva dva gostovanja. Za Budućnost se također ozbiljno pripremamo, mogu reći da ih izuzetno respektiramo. Kvalitetna su ekipa, ali u prvi plan stavljam naš kvalitet i dobre rezultate na startu sezone.

Očekujem da će igrači opravdati povjerenje trenera Beganovića i osvojiti nova tri boda, riječi su Mirnesa Buze.

fadil_cizmic

Pouzdani štoper Fadil Čizmić, koji je i pored ponuda ostao vjeran Zeleno-crnoj boji, zadovoljan je atmosferom u timu i klubu, ali i među navijačima.

-Stanje u klubu se drastično promijenilo. Dolaskom novih igrača, koji imaju premijerligaško iskustvo, postali smo prava momčad, djelujemo doista moćno i ako ovako nastavio sigurno ćemo daleko dogurati. Idemo od utakmice do utakmice, sve misli okrenute su ka Budućnosti, koju izuzetno cijenim, ali vjerujem da ćemo uz pomoć naših navijača uspjeti doći do treće pobjede i steći još veće samopuzdanje za naredne okršaje, mišljenje je Fadila Čizmića, beskompromisnog borca, koji u svakoj utakmici daje svoj maksimum.

Beganović na slatkim mukama

Stručni štab Rudara nema kadrovskih problema. Svi igrači su spremni za dvoboj protiv Budućnosti. Kapiten Zlatan Gafurović sanirao je ozljedu koljena, dok je novajlija Zlatko Kazazić stekao pravo nastupa i bit će u konkurenciji za najbolju jedanaestoricu. TrenerBeganović je na slatkim mukama i još nije donio konačnu odluku da li će povjerenje ukazati igračima koji su izborili pobjedu u Simin Hanu ili će posegnuti za manjim promjenama.

Utakmica Rudar-Budućnost igra se u subotu 20. augusta sa početkom u 17 sati. Glavni sudija je Kenan Bajraktarević iz Orašja, pomoćnici: Filip Jarić (Brčko) i Boris Bilješko (Novi Travnik). Delegat utakmice je Amir Hadžić iz Veike Kladuše, a posmatrač suđenja Pero Buhovac iz Mostara.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u