KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Rudar izgubio u sudijskoj nadoknadi

13.03.2016. - Samo tri minute dijelile su igrače Rudara od trijumfa u Gabeli.Domaći su izjednačili u 89,a pobjedonosni gol postigli u drugoj minuti sudijske nadoknade

serif_hasicŠerif Hasić, pogodio za 0:1, ali na kraju slavila domaća ekipa

Nikada igrači Rudara nisu bili bliži pobjedi u Gabeli. Golom Šerifa Hasića iz 45+1.minute prvog poluvremena, imali su vodstvo do 89.minute kada je rezervista GOŠK-a Marcel Mace izjednačio rezultat.Da tragedija bude veća, domaći su u drugoj minuti sudijske nadoknade preko donedavnog juniora Željezničara, mladog Dine Haskovića , postigli i drugi gol i poraz pretvorili u pobjedu.Očito, sreća je bila na strani Gabeljana. Potsjećamo, nešto slično se desilo i u jesenjem dijelu, na utakmici u Kaknju, kadaje Rudar imao vodstvo od 2:0 do 83.minute i u posljednjim minutama primio dva gola i izgubio dva boda.

U Rudaru mogu da žale za izgubljenim bodovima jer su po igri zaslužili da prekinu neugodnu tradiciju i razbiju maler, odnosno kompleks terena u Gabeli, koji ih prati već puno desetljeće.
Rudar je u Gabeli imao podršku navijača, njih stotinjak najvjernijih, koji su tokom cijele utakmice bodrli svoje ljubimce i bili glasniji od domaćih „Lavova“, ali su, nažalost, tužni i žalosni napustili su stadion „Podavala“,koji je ostao neosvojiva tvrđava za igrače Rudara.

Gošk-Rudar 2:1

Teren „Podavala“ u Gabeli. Gledatelja 250.Sudija:Jasmin Varupa(Travnik).Pomoćnici: Boris Bilješko(Novi Travnik) i Igor Puzović(Travnik).Delegat:Suvad Alibašić(Sarajevo).Posmatrač suđenja:Sead Muratović(Goražde).

Strijelci:0:1 Hasić(45+1), 1:1 Mace (89), 2:1 Hasković (90+2).
Žuti kartoni:Đajić(GOŠK), Džafić, Sarvan, Alić, Durmić i Čizmić (Rudar).

GOŠK: Sušac, Pirija(od 75.Bunoza), Puljić, Bošnjak, Odak(od 46.Mace), Đajić, Škaljić, Zečević, Hasković, Mišić(od 52.Kašić), Jelavić.Trener: Tomislav Raguž.
RUDAR: Jović, Sarvan, Alić, Čizmić, Goralija, Durmić, Hasić, Topalović(od 62.Huseinspahić), Kulović(od 90.Neimarlija), Džafić, Đuđo(od 70.Salković). Trener:nijaz Kapo.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u