KakanjLive | Utorak, 02.03.2021. godine

Rudar ili Olimpik u šesnaestini Kupa BiH

11.09.2018. - U srijedu su na programu utakmice drugog kola završnice seniorskog Kupa NS Federacije BiH za takmičarsku 2018/2019 godinu. Najzanimljiviji susret igra se u Kaknju u kojem će prolaz u šesnaestinu finala Kupa Bosne i Hercegovine izboriti jedan od dva prvoligaša, Rudar ili sarajevski Olimpik

001Foto/Arhiv

U drugom kolu završnice Kupa Federacije Bosne i Hercegovine učestvuje 24 kluba. Osim 16 klubova Prve lige Federacije BiH, plasman su izborili drugoligaši Budućnost (Banovići), Famos (Hrasnica), Klis iz Buturović Polja kod Konjica, Bosna Union iz Sarajeva, Pobjeda iz Tešanjke, Moševac iz Maglaja i NK Kiseljak, te kantonalni ligaš Mladost Kikači kod Tuzle.

Svakako, najzanimljivi susret je dvoboj dva prvoligaša, Rudara i Olimpika, u kojem ulogu favorita imaju sarajevski „Vukovi“, koji su u boljoj formi i imaju veći izbor kvalitetnih igrača. Međutim, ne mora značiti da Zeleno-crni nisu bez izgleda da ističu bijelu zastavu.

-Nismo imali sreće prilikom žrijebanja parova jer smo dobili najtežeg protivnika. Ovaj susret nam je došao u nezgodno vrijeme jer nam predstoji teško gostovanje u Bihaću i još se nismo opredijelili s kojim snagama da se suprostavimo „Vukovima“. Šansu će dobiti igrači koji su imali minornu minutažu u prvih pet kola, kao i neki mlađi, kako bi pojačali konkurenciju i pronašli adekvatne zamjene prvotimcima čijim učinkom u dosadašnjem dijelu sezone nismo najzadovoljniji, istakao je trener Rudara Fadil Hodžić, koji ima ozbiljne primjedbe na igru većeg broja igrača u susretu protiv Čapljine.
Utakmica Rudar-Olimpik igra se u srijedu 12. septembra sa početkom u 16 sati. Glavni sudija je Josup Martinović iz Čapljine, pomoćnici; Silvio Bubalo (Mostar) i Stjepan Konta (Livno). Četvrti sudija je Sehmin Hakalović iz Konjica, a posmatrač suđenja Nermin Paradžik iz Goražda. Dužnost delegata utakmice obaviće Mario Ivković iz Livna.
Podsjećamo, u drugom kolu Kupa Federacije BiH igra se samo jedna utakmica i dalje ide 12 pobjednika, koji će zajedno sa 12 premijerligaša i osam (8) predstavnika RS –a igrati u šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Ostali parovi

BIHAĆ: Jedinstvo - Metalleghe BSI, GORAŽDE: Goražde – NK Vitez, HRASNICA: Famos - Bosna Visoko, GRADAČAC: Zvijezda - Novi Travnik, MOSTAR: Velež – Bratstvo, BUTUROVIĆ POLJE: Klis - Bosna Union, TEŠANJKA: Pobjeda – Orašje, KIKAČI KOD TUZLE: Mladost Kikači – Budućnost (Banovići), ČAPLJINA: Čapljina – TOŠK, KISELJAK: Kiseljak – Igman (Konjic), MAGLAJ: Moševac – Slaven (Živinice).

M.Komšo/KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u