KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Rudar igra finale turnira u Župči

15.07.2017. - Kombinirani tim Rudara učestvuje na turniru u Župči i današnjom pobjedom nad imenjakom iz Breze plasirao se u finale gdje ga čeka mostarski Velež


U Župči je završen prvi dan 22. Memorijalnog turnira šehidima i poginulim sportistima u ARBiH. Na turniru pored domaćina, FK Mladost, učestvuju Velež, Rudar Kakanj sa drugim timom i Rudar Breza.

U prvoj utakmici turnira Rudar Kakanj je slavio protiv Rudara iz Breze sa 2:0, te tako izborio plasman u finale turnira. Golovima Amela Neimarlije kombinirani sastav Rudara tek u drugom poluvremenu uspio je savladati brezanskog kantonalnog ligaša, ekipu Rudara i izboriti finale.

Ekipu Rudara, koju su s klupe vodili Bećir Mehanović i Ismar Pojskić, sačinjavali su donedavni juniori i samo trojica prvotimaca Amel Hrustanović, Armin Topalović i Amel Neimarlija, koju su odigralih svih 90.minuta. Interesantno je istaći da su njih trojica od 65.minute igrali i na turniru u Vitezu. Na golu je debitirao Elis Pojskić, a prve minute u prvom timu zabilježila su i dva kadeta: Sedad Subašić i Dženan Smaka.

Sastav Rudara: Elis Pojskić, Sarač (Karzić), Hrustanović, Šabanović, Kukić, Begić, Gačić, Topalović, Vehab, Neimarlija, Smaka(Subašić).

U sutrašnjem finalnom meču protiv Veleža ovaj sastav će biti pojačan sa dva tri igrača koja su nastupila u početnoj postavi u Vitezu protiv Mladosti.
Velež je u drugoj utakmici turnira igrao protiv domaćina FK Mladosti i ostvario pobjedu rezultatom 7:1.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u