KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Rudar i Velež odigrali finale turnira u Župči

16.07.2017. - U finalu 22. Memorijalnog turnira šehidima i poginulim sportistima u ARBiH, Velež je sa 4:2 pobijedio kombinirani sastav Rudara i zasluženo osvojio prvo mjesto i pobjednički pehar

turnirzupcatekst

Trener Veleža Ibro Rahimić Rudaru je suprostavio standardnu postavu, dok su treneri Rudara Bećir Mehanović i Ismar Pojskić „Rođenima“ suprostavili kombinirani sastav, kojeg su u odnosu na jučerašnji dvoboj sa brezanskim Rudarom pojačali Bajro Spahić i Adin Čiva.

Razlika u kvaliteti došla je do izražaja i Velež je u prvom poluvremunu imao potpunu dominaciju i stekao prednost od tri gola razlike. U 24. minuti centaršut Doljančića završava iza leđa neiskusnog Elisa Pojskića. U 37.minuti Mujezinović je udvostručio vodstvo,a pred kraj prvog dijela grešku odbrane Rudara kažnjava Brandao, koji je svoj drugi pogodak postigao u 56.minuti za uvjerljivu.

U drugom poluvremenu Rahimić je izvršio čak devet izmjena i to su Zeleno-crni iskoristili i preko agilnog Amela Neimarlije postigli dva gola i ublažili poraz. Da su mladi Karzić i Neimarlija bili malo prisebniji mogli su Zeleno-crni stići i do izjednačenja, jer su prokockali idealne prilike.

-S obzirom da smo nastupili s kombiniranim sastavom, mogu reći da smo zadovoljni i igrom i rezultatom. Golove smo primili greškama golmana i odbrane, a nažalost, propustili nekoliko zrelih šansi od kojih su najpovoljnije bile one Nakiba Karzića i Amela Neimarlije. Svježina i bolja pripremljenost Veleža, te veći izbor igrača,uz naše pogreške, presudile su pitanje pobjednika, istakao je trener kadeta Rudara Bećir Mehanović, koji je predvodio ekipu na turniru u Župči.

U borbi za 3.mjesto brezanski Rudar uvjerljivo je porazio domaću ekipu Mladosti sa čak 7:1.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je napadač Veleža Brandao, za najboljeg golmana izabran je Rahiimić, također iz Veleža, dok je Amel Neimarlija sa četiri postignuta gola bio prvi strijelac.

Velež-Rudar 4:2

Stadion „Bosanskih šehida“ u Župči. Glavni sudija Admir Musić iz Sarajeva. Gledalaca 300. Strijelci: 1:0 Doljančić (24), 2:0 Mujezinović (37), 3:0 Brandao (44), 4:0 Brandao (56), 4:1 Neimarlija (71), 4:2 Neimarlija (85).

VELEŽ: Rahimić – Doljančić, Mrgan, Kuduzović, Ćosić – Panesso, Rodrigo, Vasić – Tatar, Brandao, Mujezinović(još su igrali: Mermić, Isić, Čustović, Alikadić, Klarić, Avdić, Obradović, Simić i Gosto).
RUDAR: Pojskić – Sarvan, Hrustanović, Topalović, Kukić – Čiva, Sarač, Subašić – Gačić, Spahić, Neimarlija(još su igrali: Mahir Husagić, Nakib Karzić).

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u