KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Rudar i TOŠK odigrali nerješeno

23.07.2016. - U prijateljskoj utakmici, koja je odigrana na terenu Visa u Kosovi kod Maglaja, drugoligaš TOŠK i Rudar igrali neriješeno – 2:2

tosk_rudarNakon remija protiv Mladosti(DK) i Travnika(0:0) na memorijalnom turniru „Galib Mujičić“ u Vitezu, koje su riješili u svoju korist boljim izvođenjem jedanaesteraca, nogometaši Rudara i treću kontrolnu utakmicu odigrali su neriješeno. U susretu protiv tešanjskog drugoligaša, koji je odigran na neuslovnom terenu u Kosovi kod Maglaja, Zeleno-crni nisu uspjeli savladati pojačanu momčad TOŠK-a, koju odnedavno vodi bivši igrač Rudara, Mostarac Igor Remetić.

Stručni štab Rudara koristio je usluge svih igrača, izuzev lakše ozlijeđenih Saliha Hinovića i Dine Hajdarevića. U prvom poluvremenu Rudar je bio terenski premoćniji, imao par izglednih prilika,ali su Tešnjaci na odmor otišli s prednošću golom Sadina Bašića na asistenciju iskusnog Numanovića. Početkom drugog poluvremena Rudar je izjednačio autogolom Hamida Navrborca,TOŠK-ovog pojačanja iz Borca(Jelah). Tešnjaci su ponovo poveli golom Sinanovića, ali je Emir Bajramovioć već u sljedećem napadu zatresao protivničku mrežu i postavio konačan rezultat – 2:2.

Rudar je u prvom poluvremenu igrao u sastavu; Mujagić, Sarvan, Hrustanović, Čizmić, Alić, Topalović, Kobilica, Gafurović, Kulović, Aničić, Vila, dok je u drugih 45 minuta trener Beganović koristio usluge Čelebića, Đuđe, Smole, Hasića, Prutine,Vehaba, Delića, Neimarlije, Sikire , Bajramovića i dvojice mlađih igrača iz Zenice koji su bili na probi i nisu zadovoljili i nisu bitni za spominjanje !

Narednu kontrolnui utakmicu Rudar će igrati protiv Mladosti(DK) u utorak 26.jula na turniru u Župči, na kojem će ,kako smo obaviješteni od sportskog direktora Mirnesa Buze, igrati u kombiniranom sastavu, dok će prvi tim sljedeći nastup imati na turniru u Fojnici,koji je na programu narednog vikenda.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u