KakanjLive | Srijeda, 03.03.2021. godine

Rudar i Novi Travnik u finalu turnira u Vitezu

21.07.2018. - Prvoligaši Rudar i Novi Travnik bili su uspješniji od drugoligaša, domaćeg FK Vitez, odnosno Rudara iz Han Bile i zabilježili uvjerljive pobjede

rudarnovasezona

U prvoj utakmici Novi Travnik je opravdao ulogu favorita i bez većih teškoća porazio drugoligašku ekipu Rudara iz Han Bile sa 4:0.

I drugi prvoligaš, kakanjski Rudar, bio je uspješniji od domaćeg drugoligaša, ekipe FK Vitez. Zeleno-crni su sa dva gola Fahrudina Kovača i jednim pogotkom mladog Mirze Palate, koji se nalazi na sedmodnevnoj probi, slavili sa 3:0 i izborili plasman u finale 23.memorijalnog turnira „Galib Mujčić“.

Trener Rudara Fadil Hodžić šansu je pružio svim igračima, među kojima su bili i mladi štoper Elmin Kubat, bivši junior Zeleno-crnih, koji je protekle dvije sezone branio boje drugoligaša Busovače, te napadač Mirza Palata (20.9.1998.).

Drugog dana turnira, u borbi za treće mjesto, snage će odmjeriti drugoligaši Vitez i Rudar (Han Bila), dok će u finalu , koje je na programu u 18 sati i 30 minuta, igrati kakanjski Rudar i ekipa Novog Travnika.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u