KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Rudar i Mladost saznali rivale u KUP-u BiH

23.09.2016. - Rudar – Radnik i Mladost – Slavija, naredne su utakmice u Kupu BiH koje igrati kakanjski nogomoetni klubovi

fk_radnik_2Ekipa Radnika, prošlogodišnji pobjednik Kupa BiH, naredni je rival Rudara

Danas je održan žrijeb parova osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine. Šesnaest klubova čekalo je ishod žrijeba:Bosna Sema, Goražde, Kozara, Mladost DK, Orašje, Radnički Lukavac, Radnik, Rudar Kakanj, Sarajevo, Slavija, Sloboda Tuzla, Široki Brijeg, Travnik, Velež, Zrinjski, Željezničar. 

U osmini finala kakanjski klubovi Rudar i Mladost izbjegli su mogući međusobni susret , a više sreće imali su fudbaleri iz Doboja. Za protivnika su dobili Slaviju, te im se pruža prilika da ponove prošlogodišnji uspjeh, kada su u četvrtfinalu eliminisani od Širokog.

Zelenocrni, imaju istog protivnika kao i lani u ovoj fazi takmičenja, a riječ je o Radniku iz Bjeljine. U obe prošlogodišnje utakmice Radnik je bio bolji da bi na kraju i postao pobjednik Kupa BiH. I ove godine ekipa iz Bjeljine je favorit.

Prve utakmice igraju se 19. oktobra, dok su revanši sedam dana kasnije. Utakmice se igraju u terminima u 14:30 i 16:30. Osmina finala Kupa BiH, parovi: Bosna Sema - Radnički Mladost DK. - Slavija Sloboda - Široki Brijeg Sarajevo - Kozara Željezničar - Goražde Orašje - Travnik Zrinjski - Velež Rudar - Radnik.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u