KakanjLive | Petak, 26.02.2021. godine

Rudar i dalje bez poraza-remi u Orašju

27.08.2016. - I sa trećeg ovosezonskog gostovanja igrači Rudara su se vratili neporaženi i bez primljenog gola što je svakako veliki uspjeh, pogotovo kad je riječ o dvoboju sa ekipom Orašja, s kojom imaju negativan bilans

004Sa  jedne od utakmica u Kaknju između Rudara i Orašja

Dvoboj rivala još iz premijerligaških dana, protekao je u ravnopravnoj igri i korektnom nadmetanju u kojem su se taktički nadmudrivali treneri Mato Neretljak i Elvedin Beganović.

Prema prikazanoj igri, krajnji ishod je realan, premda su šanse Rudara bile izrazitije i malo je nedostajalo da Zeleno-crni dođu do punog plijena. Vedin Kulović je u 45. minuti bio u idealnoj prilici, ali je vratar Kurbašić odbranio njegov udarac.

Šansu utakmice prokockao je Arnel Delić u 84. minuti kada je na asistenciju Muamera Vile izašao sam pred Kurbašića, koji je spasio siguran pogodak.

Trener Rudara Elvedin Beganović zadovoljan je odnosom i igrom svojih igrača, kao i osvojenim bodom i neprimljenim golom.

-Moji igrači dali su sve od sebe.Odbrana je djelovala odlično i domaći skoro da nisu imali prave prilike. Posebno treba istaći neumormnog Armina Topalovića koji je mnogo pretrčao i taktički zrelo odigrao. Možemo žaliti za šansama Kulovića i Delića, ali i zadovoljni biti što i na četvrtoj utakmici nismo primili pogodak i na najbolji način pokazali da znamo igrati na rezultat što nam je i cilj jer samo na ovakav način možemo ostvariti svoje ambicije, istakao je po završetku susreta u Orašju trener Rudara Elvedin Beganovioć.

Orašje – Rudar 0:0

Stadion „Goal“ u Orašju.Gledalaca 200. Glavni sudija: Edis Zukić ( Tuzla). Pomoćnici: Nermin Mušić i Silvio Bubalo (oba iz Mostara). Delegat: Emir Mujkanović ( Lukavac). Posmatrač suđenja: Sead Hasanović ( Sarajevo).

Žuti kartoni: Vidović (5) kod Orašja, Kulović (19),Čizmić (34), Alić (35) i Aničić (83)kod Rudara.

Crveni karton:Marko Đukić (Orašje) u 90+2 minuti zbog namjernog udaranja protivničkog igrača laktom u predjelu lica.
Alidin-Dino Hajdarović (Rudar) u 78.minuti zbog psovanja službenim licima s rezervne klupe.

ORAŠJE: Kurbašić, M.Pejić, Isanović(od 46.Mikić), Zukić, Vidović(od 90.Maskaljević), K.Pejić, Đukić, Gajčević, Aletić(od 83.Živković), Marković, Prgić. Trener: Mato Neretljak.
RUDAR: Hinović, Đuđo, Alić, Čizmić, Kazazić, Topalović, Gafurović, Kobilica(od 64.Vila), Kulović,Bajramović(od 46.Aničić), Hajdarović (od 74.Delić). Trener: Elvedin Beganović.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u