KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Rudar gostuje u Živinicama

13.04.2018. - Ekipa Fadila Hodžića u okviru 22. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine gostuje u Živinicama gdje će snage odmjeriti sa Slavenom koji se bori za opstanak u prvoligaškom društvu. Duel u Živinicama će propustiti Baručija, Musić i Kovač, dok je upitan nastup Amela Neimarlije.

Anes Vehab

Nakon poraza pred domaćom publikom od ''fenjeraša'' Travnika igrači Rudara su slavili protiv Bosne i Iskre i podigli samopouzdanje pred duel sa Slavenom. Ekipa iz Živinica je pod imeprativom pobjede. Ukoliko zeleno-crni ponove igru iz Visokom dobar rezultat Rudara ne bi trebao doći u pitanje.

-Momci su sjajno radili prethodnih dana. U ekipi vlada sjajna atmosfera, a i ljepše vrijeme je znatno popravilo raspoloženje svim igračima. Svaku utakmicu u gostima ćemo se nadigravati sa protivnikom. Ukoliko ponovimo igru iz Visokog vjerujem u dobar rezultat, rekao je trener Rudara Fadil Hodžić u izjavi za naš portal.

Susret u Živinicama će propustiti Baručija zbog tri žuta kartona, Kovač, Musić i Neimarlija zbog povrede, dok su svi ostali momci spremni za duel sa Slavenom.

-Poslije dobrog starta i neočekivanog domaćeg poraza napravili smo dobar rezultat u susretima sa Bosnom u Visokom i pred domaćom publikom protiv Iskre tako da smo dobili na samopouzdanju i mislim da ćemo i u Živinicama pružiti dobru igru i izboriti povoljan rezultat, te se tako revanširati Slavenu za poraz u prvom dijelu sezone, rekao je mladi Anes Vehab u izjavi za KakanjLive.com.

Susret između Slavena i Rudara igra se u subotu 14. aprila u Živinicama u 16 sati i 30 minuta. Pravdu na ovom susretu dijelit će Josip Martinović (Čapljina) sa pomoćnicima Borisom Dujmovićem i Markom Zelenikom (Mostar), dok je četvrti sudac Marin Pavlović (Ljubuški). Za delegata susreta imenovan je Blaženko Dodig (Ljubuški), a posmatrač suđenja je Sead Hasanović (Sarajevo).

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u