KakanjLive | Utorak, 20.04.2021. godine

Rudar gostuje u Jajcu

17.05.2018. - Bilo bi dobro da se Rudar sa ovog gostovanja vrati neporažen, kako bi zadržao odstojanje u odnosu na ekipe koje se bore za grčevit opstanak

BosnaVRudar2418
Utakmica u Jajcu rezultatski je puno značajnija Rudaru jer je na devetom mjestu sa 33 boda i samo ga tri boda dijele od opasne zone, dok je Metalleghe na mirnijoj poziciji, šestom mjestu sa 38 bodova. Bilo bi dobro da se sa ovog gostovanja Rudar vrati neporažen, jer to ipak ulijeva veliku dozu samopouzdanja i sigurnosti u mirniji završetak sezone.

Preostala su još četiri kola i timovi koji se bore za opstanak (Travnik, Jedinstvo, Iskra, TOŠK i Igman) žele to da ostvare na sve moguće načine. Upravo je to osnovni razlog radi kojeg zelenocrni iz Jajca trebaju donijeti bar jedan bod. Biće teško jer je Metalleghe jedna od rijetkih ekipa sa kojom Rudar u međusobnim duelima ima negativan skor.

Službena lica na utakmici 27. kola Prve lige Federacije BiH Metalleghe BSI-Rudar: Hermin Muslić iz Bihaća (glavni sudija), Stjepan Konta iz Livna i Boris Dujmović iz Mostara (prvi i drugi asistent) i Sanel Silić iz Cazina (četvrti sudija). Delegat je Seadin Badić iz Cazina, a posmatrač suđenja Željko Perić iz Mostara.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u