KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Rudar gostuje u Gračanici

09.03.2018. - Zeleno-crni će u prvom kolu u nastavku sezone u subotu 10. marta gostovati u Gračanici ekipi Bratstva. Ekipa Fadila Hodžića u Gračanicu putuje desetkovana budući da će susret sasvim sigurno propustiti povrijeđeni Mirza Kovač i Omer Musić koji će van terena biti narednih minimum mjesec dana, dok su pod upitnikom nastupi Vahidina Čaluka i Bajre Spahića, a Amir Baručija će propustiti naredna dva meča zbog suspenzije.

DSC03891

Kakanjski Rudar će u prvom kolu u nastavku sezone gostovati u Gračanici ekipi Bratstva sa kojom dijeli osmu poziciji na tabeli Prve lige Federacije BiH. U Gračanicu zeleno-crni putuju znatno oslabljeni budući da će zbog povreda i kartona susret sa Bratstvom propustiti čak pet igrača ali trener Fadil Hodžić i kapiten Belmin Kobilica vjeruju u dobar rezultat.

Fadil Hodžić

-Nakon priprema kojima moramo biti zadovoljni pred nama je prvi ispit. Gostujemo u Gračanici i svim mislima smo usmjereni na ovaj susret. Ostavit ćemo srce na terenu i vjerujem donijeti bod ili tri u Kakanj uprkos brojnim izostancima. Rezultati iz prvog dijela sezone ne mogu zadovoljiti nikoga ko voli Rudar i svakako je cilj da se u nastavku sezone približimo što je moguće više vrhu tabele, rekao je novi-stari šef stručnog štaba Rudara Fadil Hodžić u izjavi za KakanjLive.  

U taboru Rudara vlada sjajna atmosfera, a kapiten tima vjeruje da uz maksimalan angažman Rudar može do bod(ova).

belmin kobilica

-Uprkos brojnim izostancima vjerujem da ćemo u Gračanici pružiti dobar otpor i u Kakanj donijeti bod(ove). Najbitnije je da ispoštujemo dogovor iz svlačionice i da damo 120% svojih mogućnosti, a rezultat onda sigurno neće izostati, rekao je kapiten Rudara Belmin Kobilica u izjavi za KakanjLive.

Fadil Hodžić i njegovi saradnici u ovom susretu neće moći računati na Omera Musića i Mirzu Kovača koji će odsusutvovati minimum mjesec dana zbog povreda, kao i Bajre Spahića koji će vjerovatno propustiti ovaj susret jer je imao problema sa povredom. Upitan je i nastup i Vahidina Čaluka, a Amir Baručija će propustiti dva naredna susreta zbog suspenzije.

Susret između Bratstva i Rudara igra se u subotu 10. marta u 15 sati u Gračanici. Pravdu na ovom susretu dijelit će Danijel Bojo (Kiseljak) sa pomoćnicima Borisom Bilješkom (Novi Travnik) i Almirom Bašićem (Bugojno). Četvrti sudija je Jasmin Varupa (Travnik). Za delegata susreta imenovan je Miro Pandžić (Sarajevo), dok je posmatrač sušenja Slavko Zovkić (Tramošnica).

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u