KakanjLive | Četvrtak, 04.03.2021. godine

Rudar gostuje Slogi

14.10.2017. - U nedjelju Zeleno-crni gostuju u Siminom Hanu gdje ih dočekuje snažna ekipa Sloge, koja je dolaskom na čelo moćnog Azmira Husića sjajno organizirana i promovirana u glavnog kandidata za prvaka

Belmin Čehajić

Pred igračima Rudara je prvo i najteže gostovanje od predstojeća tri koja imaju do kraja jesenjeg dijela sezone(Sloga, Zvijezda i Olimpik,op.a) u kojima će teško nadoknaditi gubitak deset domaćih bodova i približiti se vodećim timovima što je bio jedan od primarnih ciljeva uoči ovogodišnje sezone.

Novi trener Boris Pavić, koji je ekipu preuzeo u najtežim trenucima, ne želi da lamentira, ali priznaje da nije dobio momčad kakvu je zamišljao i zato moli za strpljenje i podršku vodstva i navijača jer će mu trebati dosta truda i vremena da stabilizira i konsolidira redove i promijeni pristup igrača, koji nije na očekivanoj razini i kvaliteti pojedinaca, koji sigurno mogu i moraju pružati mnogo više.
Trener Pavić svjestan je težine zadatka sa kojim će se njegova momčad suočiti u Siminom Hanu.

DSC04542

-Dolaskom Azmira Husića na čelo kluba, Sloga ima sve ! Novac, organizaciju, kvalitetu...Sa njim je počela i svojevrsna invazija premijerligaških igrača, posebno iz Slobode,koji imaju njegovo povjerenje. On je ljetos doveo ciljana pojačanja, iskusne i provjere igrače od kapitena Slobode Samira Efendića,Moranjkića, Kojića, Kostića, Stjepanovića, Musića, Pirića, Vukmirovića,Ostojića do internacionalca Joce Stokića, koji u nogama imaju na stotine premijerligaških nastupa i što je najbitnije, profesionalan pristup. Sve domaće utakmice su bez problema dobili, s prosjekom od tri data gola,što je veoma uspješna realizacija. Čeka nas izuzetno teška utakmica, ali mi ne idemo s bijelom zastavom. Predaje unaprijed nema i ne smije biti, bez obzira s kim i gdje igramo. U Simin Han idemo da odigramo jednu dobru utakmicu, probati taktičkim inovacijama da osujetimo njihovu veliku dominaciju. Može se igrati sa svakim uz disciplinirani pristup i uz dozu sportske sreće, koja nam je, nažalost u dosadašnjim utakmicama nedostajala. Sve ćemo probati da dođemo do pozitivnog rezultata, istakao je trener Rudara Boris Pavić, koji još nije dobio potrebnu licencu i ovaj meč će gledati sa tribina, što mu je, kako kaže, dodatno opterećenje.

Pavić ne krije da je njegova ekipa u evidentnim problemima , da nije izbalansirana i da će do kraja sezone šansu pružiti svim igračima i izvršiti potrebnu selekciju, koja očito nije kvalitetno urađena u ljetošnjem prelaznom roku. Već protiv Sloge će biti određenih promjena i pored Omera Musića i Armina Topalovića , koji su odradili kaznu zbog zarađenih žutih kartona, u početnoj postavi će biti iskusni lijevi bek Amel Hrustanović i mladi Sedin Kukić, dok će odmarati ili na klupi biti neki dosad standardni igrači, čijom formom trener Pavić nije zadovoljan ili pak iz taktičkih razloga jer će mijenjati stil i koncepciju igre i na taj način pokušati zaustaviti moćnu Slogu, koja će sigurno svim silama nastojati doći do nova tri boda i preuzeti vodeću poziciju od Olimpika, koji je jučerašnjim domaćim porazom od Orašja sam sebi zagorčao život.

Utakmica Sloga-Rudar igra se u nedjelju 15.oktobra sa početkom u 15,oo sati. Glavni sudija je Dario Karačić iz Čitluka.Pomoćni suci su: Sanel Grljević i Nermin Mušić(oba iz Mostara).Četvrti sudija Haris Poprženković(Travnik). Posmatrač suđenja Mustafa Tabak iz Sarajeva. Delegat utakmice je Mensud Drljević iz Goražda.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u