KakanjLive | Petak, 26.02.2021. godine

Rudar eliminisao novogradsku Slobodu

21.09.2016. - Sloboda iz Novog Grada, član Drge lige Republike Srpske bila je lagan rival, za dalji prolazak Rudara u nogometnom Kupu BiH

I na jednoj i na drugoj strani ovu je utakmicu počeo veliki broj igrača do 21 godine. Domaćin je u prvom poluvremenu na terenu imao pet takvih igrača, dok su gosti na teren izveli devet nogometaša do 21 godine.

Mirza BegovacOd samog početka utakmice, počela je opsada gostujućeg gola i već treći ozbiljniji napad rezultirao je opravdano dosuđenim jedanaestercem, kojeg je odbrana Slobode napravila nad Amelom Neimarlijom. Sudac Obradović, bez dvoumljenja je pokazao na bijelu tačku, a kazneni udarac je izveo mladi Mirza Begovac. Učinio je to jako mirno i sigurno. Golmana gostiju Krupića, poslao je jednu, a loptu u drugu stranu gola. Igrao se sedmi minut utakmice.

armin_sarvan

Gol za sportske televizijske špice za 2:0 postigao je Armin Sarvan sa lijeve strane iskosa, sa udaljenosti od oko 35 metara. Imao je odličan pregled rasporeda igrača, imao je dovoljno prostora da izvede potpuno nesmetano šut, u nebranjeni dio gola, na drugu stativu. Kompletna odbrana, samo je pogledom ispratila let lopte koja je zatresla mrežu u 28 minutu utakmice.

Uspjeli su igrači slobode tri-četiri puta sastaviti par pasova na polovini Rudara, ali potpuno bezopasno i uspješno za odbranu domaćih uz glasno “komandoivanje” zadnjom linijom golmana Mujagića.

amel_neimarlijaPritisak zelenocrnih rezultirao je i trećim golom iz igre, kojeg je u 37. Minuti postigao Amel Neimarlija. Sa rezultatom 3:0 otišlo se na odmor.

Četvrti i peti gol postigli su Hajdarović i Hasić u 76. Odnosno 86. Minuti, a gosti su do počasnog gola došli u 89 minuti. Mujagić je poslije “driblanja” protivničkog igrača, napravio prekršaj za kazneni udarac, a zatim i odbranio šut sa kreča. Međutim odbijenu loptu za 5:1 u mrežu je smjestio Ćulibrk.

Rudar-Sloboda (NG) 5:1 (3:0)

Stadion Rudara. Utakmica 1/16 finakla Kupa BiH. Gledalaca 400. Glavni sudija: Darko Obradović iz Stoca. Pomoćnici: Haris Baković (Sarajevo) i Armin Ćerić (Čapljina). Četvrti sudija:Elvis Mujić (Banovići). Delegat: Haris Idrizović (Konjic). Posmatrač suđenja Mustafa Tabak (Sarajevo).
Strijelci:1:0 Mirza Begovac (7 min. iz 11 m), 2:0 Armin Sarvan (28) 3:0 Amel Neimarlija (37), 4:0 Alidin Hajdarović - Dino (76), 4:0 ŠerifHasić (86) i 5:1 Marko Ćulibrk(iz 11. m. u 89. min.)

RUDAR: Mujagić, Sarvan, Zaimović, Begovac, Smolo, Vehab, Prutina, (Sikira od 29. min), Neimarlija, Delić, Hasić, Čizmić. Trener: Elvedin Beganović.

Sloboda (NG): Krupić, Gaćeša, Mijić, Babić, Savanović, Denis Balaban, Žujić, Mikić, Dario Balaban, Vicković, Vujčić.Trener: Ernest Šabić.

M.Komšo i A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u