KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Rudar desetkovan putuje u Konjic

04.05.2018. - Oslabljeni Rudar u okviru 25. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine gostuje u Konjicu gdje će snage odmjeriti sa ekipom Igmana koja se grčevito bori za opstanak u prvoligaškom društvu.

rudartim18

Ekipa Fadila Hodžića u Konjic putuje oslabljena budući da će duel 25. kola Prve lige FBiH sa Igmanom zbog povreda i kartona propustiti čak sedam prvotimaca, ali uprkos brojnim izostancima u taboru Rudara vjeruju u pozitivan ishod.

-Ekipa Igmana se bori za opstanak i sigurno nas očekuje teško gostovanje. Nama nedostaje čak sedam igrača, ali pokušat ćemo Igmanu suprotstaviti dobar tim i pametnom i strpljivom igrom doći do bodova, rekao je trener Rudara Fadil Hodžić pred neugodno gostovanje u Konjicu.

Zbog kartona susret sa Igmanom propustit će Kobilica, Spahić, Topalović, Čiva i Sarvan, dok zbog povreda odsustvuju Baručija i Musić. Tako će Rudar desetkovan neigranjem čak sedam standarnih prvotimaca pokušati doći do pozitivnog rezultata protiv Igmana kojem gori pod nogama.

-Poslije pobjede nad Čapljinom u duel sa Igmanom ulazimo puni samopouzdanja. Mada znatno oslabljeni neigranjem čak sedam igrača želimo izvući pozitivan rezulat. Ekipi Igmana ''gori'' pod nogama i svjesni smo da nas očekuje jako težak zadatak. Pružit ćemo svoj maksimum i nadam se u Kakanj se vratiti neporaženi, rekao je golman kakanjskog Rudara Aleksandar Jovanović.

Duel između Igmana i Rudara igra se u subotu 5. maja 2018. godine u 17 sati u Konjicu. Pravdu na ovom susretu dijelit će Haris Poprženović (Travnik) sa asistentima Mirzom Čehajom i Admirom Hadžavdićem (Goražde), dok je četvrti sudija Ernis Džemidžić (Goražde). Za delegata susreta imenovan je Ljuban Frljić (Vitez), dok je posmatrač suđenja Mustafa Tabak (Sarajevo).

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u