KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Rudar deklasirao Vinjane

27.02.2020. - U posljednjoj provjeri na pripremama u Makarskoj, nogometaši Rudara s uvjerljivih 10:0 savladali županijskog ligaša iz Vinjana kod Imotskog

rudarmakarska
Kao što je i najavio, trener Mehanović na ovoj utakmici šansu je pružio mladim igračima i onima koji su na prethodnim mečevima imali manju minutažu. Županijskom ligašu iz Vinjana kod Imotskog, Mehanović je suprostavio ovu jedanaestoricu igrača; Deni Dedić, Adi Imamović, Adis Goralija , Enio Zilić, Damir Bećak, Faruk Jusić, Alija Čulov, Malik Gačić, Belmin Čehajić, Adi Bešić i Fahrudin Kovač.

U drugom poluvremeni umjesto Kovača i Jusića ušli su Kenan Dervišagić i Nermnin Hadžić, koji su čak pet puta zatresli protivničku mrežu. Kenan Dervišagić bio strijelac tri gola, po dva pogotka dali su Adi Bešić, Malik Gačić i Nermin Hadžić, dok je jedan gol postigao Belmin Čehajić.

Bez obzira što igrali protiv niželigaša, igrači Rudara nisu potcijenili protivnika. Cijelim tokom utakmice igrali su ozbiljno i odgovorno. Razlika u kvaliteti bila je očita i Zeleno-crni su uvjerljivo trijumfovali. Pored deset postignutih golova, imali su još dosta prilika i pobjeda je mogla biti i uvjerljivija.
Trener Mehanović zadovoljan je pristupom svih igrača koji su dobili šansu na ovoj utakmci.

rudrstadionmore

-Bili smo bolji u svim segmentima igre tokom cijele utakmice. Pristup i zalaganje igrača bio je na visini, što me posebno raduje. Protivnik jeste županijski ligaš, ali nije mala stvar dati ovoliko golova i stvoriti još nekoliko prilika za pogotke, istakao je trener Rudara Bećir Mehanović.

Igrači Rudara devetodnevne pripreme u Makarskoj, koje su obavili u sjajnim uslovima, završavaju u petak poslije podne. Prvi trening na svom terenu imaju u nedjelju,a već u srijedu 4.marta očekuje ih premijerni nastup u okviru osminefinala Kupa BiH protiv GOŠK-a.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u