KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Rudar brani trofej na turniru u Vitezu

26.07.2019. - U organizaciji FK Vitez, 27. i 28.jula na gradskom stadionu u Vitezu održat će se tradicionalni memorijalni turnir „Galib Mujičić“ na kojem će pred domaćeg drugoligaša učestvovati prvoligaši Metalleghe BSI, TOŠK i prošlogodišnji pobjednik kakanjski Rudar

vitezturmala

Fudbalski klub Vitez, član Druge lige Zapad, i ove godine će organizovati memorijalni turnir „Galib Mujičić“. Radi se o 24. memorijalnom turniru na kojem će pored domaćina FK Vitez učestvovati tri prvoligaša; NK TOŠK iz Tešnja, NK Metalleghe BSI iz Jajca i prošlogodišnji pobjednik kakanjski Rudar.

U subotu 27.jula u 16 sati na programu je u prva polufinalna utakmici između domaće ekipa Viteza i TOŠK-a, dok drugi susret između Rudara i Metalleghe BSI počinje u 18 sati.
Drugog dana turnira, u nedjelju 28.jula u 16 sati igra se utakmica za treće mjesto, a finalni meč na programu je u 18 sati.

Prošle godine u finalu su se sastali FK Rudar Kakanj i NK Novi Travnik.U regularnom toku utakmica je završena rezultatom 2:2 i pitanje pobjednika riješeno je nakon izvođenja jedanaesterca u kojem su uspješniji bili Zeleno-crni koji su postigli gol više, za konačnih 8:7.

Značajno je istaći da je pored domaćeg FK Vitez, kakanjski Rudar jedini bio učesnik svih dosadašnjih turnira, koji se gra u znak sjećanja na rahmetli Galiba Mujičića, koji je pored ova dva kluba branio boje Čelika, Timoka iz Zaječara i Travnika.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u