KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Rudar bolji od Viteza

05.07.2017. - Golovima povratnika Mirze Kovača i Belmina Čehajića Zeleno-crni trijumfovali u Vitezu protiv istoimenog premijerligaša

timtrening
U prvoj kontrolnoj utakmici, koju su odigrali protiv premijerligaša Viteza, novi, podmlađeni sastav Rudara, pružio je solidnu partiju i ostvario sigurnu pobjedu.
Predvođeni razigranim Belminom Kobilicom, Zeleno-crni su tokom cijele utakmice bili bolji i čak su mogli trijumfovati većim rezultatom. Pored dva gola povratnika Mirze Kovača i Belmina Čehajića, od kojih je posebno bio efektan Čehajićev pogodak, kada je snažnim udarcem pogodio rašlje Tirićevog gola, igrači Rudara imali su još 3-4 povoljne prilike, ali nisu uspjeli savladati svog nekadašnjeg suigrača, golmana Ivana Tirića.

timzeleni

Ton igri Rudara davali su povratnici Omer Musić, Belmin Čehajić, Mirza Kovač i kreator i začetnik svih akcija Belmin Kobilica, koji se pokazao kao pravi vođa tima i čelnici Rudara doista su učinili veliki korak angažiranjem , odnosno zadržavanjem ovog kvarteta, koji treba i može biti temelj projekta „Domaći, podmlađeni i bolji Rudar“.

Trener Beganović nije mogao računati na ozlijeđenog Damira Crnovića i Amela Hrustanovića,koji se nalazi na bračnom putovanju, te Sanela Alića, Armina Topalovića i Enisa Sikiru, koji još nisu produžili ugovore i upitno je da li će putovati na mini pripreme(Ponijeri od 6.do 9.jula,op.a), ali je iskoristio priliku da provjeri šestoricu juniora među kojima je bio i golman Elis Pojskić, sin sadašnjeg trenera golmana Ismara Pojskića, koji će naredne sezone braniti za juniore i biti treći golman prvog tima Rudara.

-S obzirom da nam je ovo bila prva utakmica, te da smo nastupili u novom, podmlađenom sastavu u kojem su u početnoj postavi bila čak devetorica igrača koji su ponikli u Rudaru, mogu biti više nego zadovoljan. Odigrali smo dosta dobro, imali veći posjed lopte, više prilika i zasluženo pobijedili oslabljenu ekipu Viteza, koja je , baš kao i mi, ostala bez pola tima, istakao je trener Rudara Elvedin Beganović, koji očekuje da će do subote definitivno znati s kojim kadrom ulazi u novu sezonu jer vodstvo kluba intenzivno pregovara s potencijalnim pojačanjima, među kojima je i jedan iskusan golman.

VITEZ-RUDAR 0:2 (Mirza Kovač i Belmin Čehajić)

NK VITEZ: Ivan Tirić, Stanić, Tipurić, Brekalo, Vrhovac, Livaja, Bojo , Vranjić, Mamić, Bibić, Đerić(još su igrali: Petrović, Džogić i Vukoja). Trener: Ivica Bonić.
FK RUDAR: Čelebić (Elis Pojskić), Sarvan (od 46.Hrvat), Čaluk, Musić, Zukić, Smolo, Kobilica, Vehab (od 46.B.Spahić), Čehajić, Neimarlija, Kovač ( još su igrali: Malik Gačić, Belmin Šabanović, Bahrudin Begić, Samir Sarač i Sanel Kukić. Trener:Elvedin Beganović.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u