KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

Rudar bolji od Travnika

20.02.2021. - Na novoizgrađenom terenu s plastičnom podlogom u Dolcu na Lašvi, golom Adnana Hrelje iz 50.minute, Zeleno-crni porazili ekipu Travnika 1:0

rudardolacEkipa Rudara koja je počela utakmicu

Bila je ovo peta kontrolna utakmica u kojoj su izabranici trenera Bećira Mehanovića bili uspješniji od starog rivala, ekipe Travnika. Rudar je imao veći posjed lopte, ali bez prilika za golove, dok su Travničani prijetili iz kontranapada.Domaći su u prvom poluvremenu bili konkretniji, imali zrelije prilike, ali mreža Bekana ostala je netaknuta. U 32. i 41.minuti igrači Travnika pogodili su prečku i na odmor se otišlo bez pogodaka.

U drugom dijelu igre „Zeleno-crni“ mnogo bolji. U 50.minuti Adnan Hrelja postiže pogodak, a osam minuta kasnije na asistenciju kapitena Kobilice u stopostotznoj šansi se našao Adi Bešić, ali je izostala završnica. Još bolju priliku imao je Mirza Šubo u 62.minuti kada je s pet metara prebacio loptu preko gola.
Trener Mehanović može biti zadovoljan igrom svog tima. Šansu je pružio devetnaestorici igrača. U startnoj postavi bili su; Bekan, Gačan, Goralija, Musić, Sivac, Bešić, Žuna, Sadiković, Kobilica, Hrelja i Džafić, dok su od 60. minute ulazili; Duraković, Imamović, Bečak, Čehajić, Gačić, Mušija, Šubo i Karalić.

-S obzirom da smo u fazi priprema kada su noge teške, uprkos toj činjenici bili smo dominatniji od Travnika. Možemo biti zadovoljni pruženom igrom.Zasluženo smo pobijedi, možda je razlika mogla biti veća, ali na kraju može se reći da je omjer realan, istakao je dokapiten Rudara Omer Musić.

U sljedeću subotu, 27.februara Rudar gostuje u Tešnju.Bit će to generalka uoči starta proljetne sezone i meča sa Čapljinom.

 

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u