KakanjLive | Četvrtak, 04.06.2020. godine

Rudar bolji od Travnika u generalci u Fojnici

30.07.2016. - Golovima Igora Aničića i Amela Neimarlije „Zeleno-crni“ su na otvaranju 21.memorijalnog turnira „Kenan Memija“. Sutra(nedjelja) sa početkom u 18 sati Rudar će u finalu igrati protiv Fojnice


Golovima Igora Aničića i Amela Neimarlijerudarfojnica „Zeleno-crni“ su na otvaranju 21.memorijalnog turnira „Kenan Memija“ u Fojnicu porazili ekipu Travnika i izborili plasman u finale.

Susret dva stara rivala protekao je u znaku izabranika trenera Elvedina Beganovića. „Zeleno-crni“ su tokom cijele utakmice bili bolji od donedavnog premijerligaša iz Travnika. Svoju terensku premoć materijalizirali su sa dva pogotka.U prvom dijelu strijelac je bio Igor Aničić, kojem je ovo prvi pogodak u dresu Rudara,a dvije minute prije kraja utakmice mrežu Travničana zatresao je Amel Neimarlija i postavio konačan rezultat od 2:0.

Trener Beganović utakmicu je počeo u sastavu: Hinović, Sarvan, Alić, Čizmić, Smolo, Topalović, Gafurović, Kobilica, Kulović, Aničić,Vila, dok su u nastavku šansudobili Hrustanović, Hasić, Prutina, Đuđo, Hajdarević,Delić i Neimarlija.
Utakmica protiv Travnika je bila generalna proba uoči starta u novu prvenstvenu sezonu. Ako je suditi po prikazanoj igri i postignutom rezultatu na ovoj utakmici, može se konstatirati da

„Zeleno-crni“ spremno ulaze u novu sezonu i da njihove ambicije nisu bez osnova.U odnosu na prošlu sezonu, Rudar ima znatno jači i kvalitetniji sastav i veću širinu u rosteru i malo je igrača koji mogu biti sigurni za mjesto u startnoj jedanaestorici što odavno nije bio slučaj.To se osjetilo i na utakmici protiv Travnika u kojoj je svih 18 igrača dalo puni doprinos i pokazali da ravnopravno konkurišu za startnu postavu.

Sutra(nedjelja) sa početkom u 18 sati Rudar će u finalu igrati protiv Fojnice koja je u drugoj polufinalnoj utakmici porazila FK Pazar Juniors iz Novog Pazara boljim izvođenjem penala (2:2,penali 8:7).

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u