KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Rudar bolji od Olimpika

29.07.2017. - U posljednjoj kontrolnoj utakmici uoči nove prvenstvene sezone Zeleno-crni porazili donedavnog premijerligaša, ekipu sarajevskog Olipika sa 1:0

I pored veoma teških uvjeta za igru, igrači oba tima pružili su solidnu partiju i pokazali da spremno dočekuju novu sezonu i da će igrati značajnu ulogu . Igralo se veoma borbeno, čvrsto i agresivno kao da se radilo o prvenstvenom meču.

Rudar je bolje otvorio utakmicu i već u prvih dvadesetak minuta imao dvije povoljne prilike,ali je golman Olimpika Dejan Bandović bio na visini zadatka. Ipak, mreža gostiju se brzo zatresla. Bilo je to u 23.minuti poslije jedne školski izvedene akcije. Belmin Čehajić je po desnoj strani odlično prošao odbranu Olimpika, uposlio Mirzu Kovača, a ovaj je pronašao Bajru Spahića koji manirom rasnog strijelca, šutem po zemlji, kroz noge, matira golmana Bandovića. Imali su domaći još dvije prilike, ali se na odmor otišlo s minimalnom prednošću. U prvom dijelu gosti nisu ozbiljnije ugrozili golmana Ratka Dujkovića, mada su dva puta šutirali u okvir gola. Bez obzira na te pokušaje odbrana Rudara na čelu sa beskompromisnim Omerom Musićem djelovala je veoma sigurno.

U drugom poluvremenu gosti su imali veći posjed lopte i dvije prilike, ali su napadači Jusufbašić i Osmanović šutirali pored stative. Trener Beganović u drugom dijelu igre izmijenio je sve igrače izuzev golmana Dujkovića, koji je u svom debiju pred kakanjskom publikom pokazao da će biti veliko pojačanje.

Interesantno je istaći da je u startnoj postavi Oplimpika bilo čak devet novih igrača i da su samo golman Dejan Bandović i napadač Mahović u prošloj sezoni nosili dres popularnih sarajevskih „Vukova“.

Trener Rudara Elvedin Beganović zadovoljan je igrom svojih izabranika, koji su pokazali zavidnu fizičku spremnost, kao i homogenost u igri.
-Imali smo dosad najtežeg protivnika , koji je u prelaznom roku doveo čak deset premijerligaških igrača. Mislim da smo u prvom poluvremenu bili bolji, djelovali zrelije, imali veći posjed lopte i više prilika od kojih smo iskoristili samo jednu poslije sjajne akcije. Zalaganje igrača bilo je na visini, osjeti se jedna pozitivna atmosfera i harmoničnost u ekipi, što me posebno raduje, istakao je po završetku susreta trener Rudara Elvedin Beganović.

Rudar-Olimpik 1:0

Stadion Rudara. Gledalaca 300.Sudija Sabrija Topalović. Pomoćnici; Emir Delić i Almin Džulić (svi iz Zenice).
Žuti kartoni: Kobilica(Rudar), Jusić(Olimpik).Crveni karton: Fadil Čizmić( 90+2.minuta zbog udaranja laktom u glavu Čive).

RUDAR: Dujković, Sarvan, Čaluk, Musić, Zukić, Topalović, Vehab, Kobilica, Čehajić, Spahić i Kovač.Još su igrali; Hrvat, Hrustanović, Alić, Hećo, Čiva, Durak, Neimarlija, Sarač, Gačić i Kukić)., Trener:Elvedin Beganović.
OLIMPIK: Bandović, Rastoder, Stojanović, Jusić, Sadiković, Šćepanović, Zeba, Jusufbašić, Osmanović, Mahović , Alešević.Još su igrali; Kisić, Pršeš, Čizmić i Zeljković. Trener: Mirza Varešanović.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u