KakanjLive | Četvrtak, 04.03.2021. godine

Rudar bolji od Budućnosti

06.03.2016. - Golom Idriza Džafića u 68.minuti „Zeleno-crni“ su zasluženo savladali dobru ekipu Budućnosti iz Banovića

Premijerni nastup redizajniranog tima Rudara u proljetnom dijelu prvenstva bio je uspješan. Izabranici trenera Nijaza Kape uspjeli su pobijediti jednog od glavnih kandidata za prvaka, vrlo dobru i fizički spremnu ekipu Budućnosti.

Rudar je već u četvrtoj minuti preko debitanta Anela Salkovića zaprijetio iskusnom golmanu Denisu Mujkiću, koji je nogom zaustavio udarac novog vođe navale Kapinog sastava. Najzreliju priliku u prvom poluvremenu imao je Dženis Huseinspahić u 35. Minuti. Džafić je pogodio stativu, a na odbijenu loptu natrčao je Huseinspahić i prebacio prazan gol!

U nastavku domaći pojačavaju tempo i odbrana gostiju bila je na teškim iskušenjima. Već u prvom napadu, kojeg je izveo brzonogi Vedin Kulović, Salković sa dva metra nije uspio ubaciti loptu u mrežu gostiju. Uslijedile su prilike Šerifa Hasića (55), Džafića( 60), Salkovića (64) i Gafurovića(67) i zaista je pravo čudo kako su igrači Rudara bili dekoncetrirani u ovako izglednim šansama.

Nezadovoljan učinkom Anela Salkovića, trener Kapo u igru uvodi mladog Amera Durmića i u špic napada prebacuje Idriza Džafića. Bio je to pravi potez jer je Džafić već u 68. minuti postigao veoma efektan pogodak i riješio pitanje pobjednika. Akciju je započeo neumorni Šerif Hasić, koji je proigrao na lijevoj strani Sanela Alića, koji centrira na drugu stativu gdje se našao Džafić i glavom loptu poslao u malu mrežicu pored nemoćnog golmana Mujkića.

Pobjeda Rudara je više nego zaslužena. Zeleno-crni su iskazali veliku želju, igrali su čvrsto, agresivno, upravo onako kako traži trener Kapo. Uz veću koncetraciju i bolju realizaciju, pobjeda je mogla biti uvjerljivija, premda ne treba biti nezadovoljan i postignutim rezultatom s obzirom na snagu i kvalitetu protivnika.

Rudar - Budućnost 1:0

Stadion Rudara. Gledatelja: 900. Sudac: Mirza Kazlagić (Cazin). Pomoćnici: Zlatko Budimlić (Bihać) i Nermin Mušić (Mostar). Delegat: Željko Soko (Čapljina). Posmatrač suđenja: Mustafa Tabak (Sarajevo).

Strijelci: 1:0 Džafić (68).

Žuti kartoni: Huseinspahić, Gafurović i Kulović (Rudar), Kovačević, Mahmutović i Jaranović (Budućnost).

RUDAR: Čelebić - ( od 2. Jović -), Sarvan , Alić, Čizmić, Goralija, Hasić, Gafurović, Džafić, Kulović (od 74.Čehajić -), Salković, (od 65.Durmić), Huseinspahić. Trener: Nijaz Kapo.
BUDUĆNOST: Mujkić, Kovačević, Đezić, Trumić (od 75.Kavazović-), Aljukić, (od 88. Demirović -), Ibrić, S.Mujić, Mahmutović, Džinić, Jaranović , Pirić (od 60.Zulić ).Trener:Munever Rizvić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u