KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Rudar bolji od Branitelja

24.02.2016. - U šestoj kontrolnoj utakmici,koju su odigrali na terenu FK Bjelopoljac, „Zeleno-crni“ porazili mostarskog prvoliogaša, ekipu Branitelja

kapo_dzaficTrener Kapo i Idriz Džafić, strijelac gola za pobjedu od 1:0

Igrači Rudara ostavili su bolji utisak i zasluženo pobijedi solidnu momčad Branitelja. Strijelac pobjedonosnog gola bio je Idriz Džafić u 70.minuti na asistenciju kapitena Zlatan Gafurovića.

Igra koju su pružili izabranici trenera Nijaza Kape može zadovoljiti njegov stručni štab, pogotovo ako se uzme u obzir da je teren bio dosta neuslovan i nije dozvoljavao tečniju i organiziraniju igru. Tokom cijele utakmice Rudar je imao veći posjed lopte, nekoliko prilika,koje su ostale neiskorištene.I „domaći“ su u nekoliko navrata opasno zaprijetili, ali je Bojan Jović pokazao da se radi o kvalitetnom golmanu,koji predstavlja možda i najveće Rudarevo pojačanje.

Utakmice je inače bila čvrsta,borbena,agresivna,kao da se radilo o prvenstvenom meču!

Trener Kapo koristio je usluge dvadesetorice igrači. Jedino su izostali Arnel Delić, koji se vratio u Kakanj radi terapija ozlijeđenog skočnog zgloba i Armin Topalović kojeg zateže prednja loža,te rezervni golmani Edin Mujagić i Ajdin Čelebić.

Utakmicu je počela ova jedanaestorica: Jović, Sarvan, Hrustanović, Čizmić, Alić, Hasić, Gafurović, Džafić, Kulović, Salković i Huseinspahić. Još su igrali: Đuđo, Goralija, Durmić, Čehajić, Crnović, Neimarlija, Bajramović, Smolo i dvojica juniora Enis Sikira i Sedin Kukić koji se također nalaze na pripremama u Hercegovini.

Rudar će u subotu gostovati u Ljubuškom gdje će protiv domaće Sloge odigrati posljednji kontrolni meč uoči proljetnog starta u kojem za prvog protivnika ima Budućnost iz Banovića, jednog od ozbiljnijih kandidata za prvaka.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u