KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Rudar bez udarnog kvarteta u Konjicu

04.10.2019. - Stručni štab Rudara zbog trećih javnih opomena ne može računati na kompletan vezni red:Cana,Čulov,Kobilica i nedovoljno oporavljenog Eldara Sivca,ali trener Mehanović ne gubi nadu i vjeruje da će mladići koji čekaju šansu opravdati njegovo povjerenje

tribinaambijent
Iza nogometaša Rudara je šest prvenstvenih i tri Kup utakmnice u kojima nisu pretrpjeli poraz. Uspješnu seriju žele nastaviti u Konjicu, gdje ih očekuje njihov bivši trener Fadil Hodžić i pet bivših suigrača, koji će sigurno svim silama pokušati prekinuti ovu skoro nezapamćenu nisku uspjeha. Igranje na dva fronta sa skromnim igračkim kadrom ima svoju cijenu i polako uzima danak jer se kod igrača osjeća umor, a sve češći su izostanci prvotimaca zbog kartona i ozljeda, što predstavlja veliki problem.

U Konjicu će zbog trećih javnih opomena izostati kapiten Belmin Kobilica, Denis Cana i Alija Čulov, kompletan vezni red, što je, moglo bi se reći, skoro pa nenadoknadivo. Još uvijek van stroja je i mladi Eldar Sivac, što zadaje nove brige Rudarevom stručnom štabu, koji će protiv Igmana morati rotirati neke igrače, te šansu pružiti mladićima, poput Ermina Ajanovića, Zlatana Imamovića i Malika Gačića.

Bez obzira na umor igrača i nedostatak udarnog kvarteta, trener Mehanović ne gubi nadu i vjeruje da će mladići koji dobiju šansu opravdati njegovo povjerenje.

-U Konjic idemo da nastavimo niz bez poraza. Idemo se nadigravati jer nismo pod pritiskom. Rasterećeni smo i naša forma je na visokom nivou. Istina, imamo određenih problema oko sastava zbog izostanka kartoniranih igrača. Nedostaje nam kompletna vezna linija, ali to je šansa za mlađe igrače koji jedva čekaju da se dokažu na tim pozicijama. Imamo tu Imamovića i Gačića,koji će uz iskusnog Musića pomoći da taj problem uspješno premostimo. Ako igrači budu pristupili ovoj utakmici kao ovim prethodnim, a nema razloga da tako ne bude, mislim da ćemo mi izaći puno zadovoljniji iz ovog susreta, istakao je trener Rudara Bećir Mehanović.

Utakmica Igman-Rudar gra se u subotu 5.oktobra sa početkom u 15 sati im 30 minuta uz direktan prenos na platformi TV Sity. Glavni sudija je Mirza Kazlagić iz Cazina, pomoćnici su Edin Redžepović i Alen Gluho iz Sarajeva, dok će dužnost četvrtog suca obaviti Haris Halkić iz Sanskog Mosta.Posmatrač suđenja je Nermin Paradžik iz Goražda, a delegat utakmice Dalibor Šantić iz Busovače.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u