KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Rudar bez udarnog kvarteta u Banovićima

17.03.2017. - Zbog isključenja i javnih opomena pravo nastupa nemaju golman Aleksandar Nikolić, Armin Sarvan i Benjamin Dizdarić, dok status Igora Aničića još nije riješen i zeleno-crni će znatno oslabljeni nastupiti u rudarskom derbiju u Banovićima

Bez obzira na sve teškoće koje su ih pratile uoči nastavka proljetnog dijela, te tendenciozno suđenje, igrači Rudara uspješno su apsolvirali dvije domaće utakmice . Rudar je pobjedama protiv Radničkog i Sloge uhvatio zamah, igrači su stekli potrebno samopouzdanje i pokazali karakter, što posebno raduje trenera Elvedina Beganovića.

Nažalost, problemi su i dalje prisutni, prije svega, zbog neriješenog statusa prvog strijelca Igora Aničića, te zabrane nastupa golmana Aleksandra Nikolića i veznjaka Benjamina Dizdarića zbog isključenja  na prethodne dvije utakmice i desnog beka Armina Sarvana, koji je protiv Sloge dobio treću javnu opomenu i ovaj kvartet teško se može nadoknaditi.

beganovic-do-struke je

Elvedin Beganović: Želja je da održimo kontinuitet i da se iz Banovića vratimo neporaženi

Ipak, trener Beganović smatra da ekipa koja je u drugom poluvremenu nadigrala i porazila Slogu ulijeva povjerenje i očekuje da će pružiti snažan otpor i uspješno parirati snažnoj ekipi Budućnosti.

''Idemo u goste Budućnosti koja  je jesenas u Kaknju pružila sjajnu partiju. Naša želja je da nastavimo kontinuitet , da se u Banovićima predstavimo u što boljem izdanju i da ostanemo neporaženi. Znam da će biti teško jer Budućnost ima solidnu ekipu, možda i najbolji vezni red, kojeg predvode Eldin Trumić, Semir Aljukić i Muris Pirić, kojima moramo posvetiti posebnu pažnju. Mi jesmo znatno oslabljeni, ali motiviranost mojih igrača daje mi za pravo da se nadam uspjehu.'' - istakao je trener Rudara Elvedin Beganović.

Izuzimajući Sarvana, kojeg će zamijeniti mladi Haris Đuđo, trener Beganović neće mijenjati postavu iz drugog poluvremena protiv Sloge, s tim što je roster proširen oporavljenim Arminom Topalovićem i Muamerom Vilom, koji su spremni za nastup i nije isključeno da dobiju šansu u Banovićima.  

Utakmica Budućnost-Rudar igra se u subotu 18.marta sa početkom u 15,00 sati.

Glavni sudija je Mirza Kazlagić iz Cazina. Pomoćnici:Almir Huskić(Bugojno) i Admir Hadžavdić(Goražde).Četvrti sudija: Adnan Kasupović(Bihać). Posmatrač suđenja. Besim Dervišbegović(Orašje). Delegat:Mato Itrić (Brčko).

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u