KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

Rudar bez prava na kiks protiv Iskre

06.04.2018. - U 21. kolu Pve lige Federacije Bosne i Hercegovine kakanjski Rudar će ugostiti bugojansku Iskru. Igračima Rudara je poraslo samopouzdanje nakon trijumfa u komšijskom derbiju protiv Bosne i u sjajnom raspoloženju očekuju susret sa Iskrom.

rudartim18

Nakon šokantnog poraza od Travnika pred domaćom publikom fudbaleri kakanjskog Rudara su se donekle iskupili trijumfom u komšijskom derbiju u Visokom savladavši Bosnu rezultatom 2:0. Ekipa Fadila Hodžića pred domaćim navijačima nema više prava na kiks i želi upisati tri boda. Toga je svjestan i trener kakanjskog tima, Fadil Hodžić.

-Poslije pobjede u Visokom želimo nastaviti u dobrom ritmu i upisati trijumf nad Iskrom. Motiva, želje i borbenosti mojoj ekipi neće nedostajati. Nadam se da će nas publika podržati u što većem broju, a mi ih ovaj put nećemo razočarati, rekao je trener Rudara Fadil Hodžić pred duel sa ekipom iz Bugojna.

U taboru Rudara nakon pobjede protiv Bosne u komšijskom derbiju vlada sjajna atmosfera, a štoper Rudara Ismet Pendek vjeruje u trijumf.

-Atmosfera u timu je sjajna nakon pobjede protiv Bosne. Želio bih se zahvaliti publici na velikoj podršci u Visokom i pozivam ih da nas u što većem broju podrže i protiv Iskre. Nas u ovom momentu interesuje samo pobjeda. Ulogu favorita moramo opravdati na terenu i vjerujem da će bodovi ostati u Kaknju, rekao je mladi štoper Ismet Pendek u izjavi za Kakanjlive.

Hodžić i Šabić ni u ovom duelu neće moći računati na ozlijeđene Musića, Kovača i Neimarliju, dok su ostali momci spremni i konkurisat će za subotnji duel sa Iskrom.

Susret 21. kola Prve lige Federacije BiH između Rudara i Iskre igra se u subotu 7. aprila u 16 sati na stadionu Pod Vardom. Pravdu na ovom susretu dijelit će Elvedin Topuzović iz Tuzle sa asistentima Mirzom Tičićem i Edinom Redžovićem iz Sarajeva. Četvrti sudac je Semir Sarajkić iz Sarajeva. Za delegata susreta imenovan je Nikola Trogrlić iz Donje Mahale, dok je posmatrač suđenja Amir Medić iz Ključa.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u