KakanjLive | Utorak, 20.04.2021. godine

Rudar bez prava na kiks protiv Čapljine

27.04.2018. - Nakon dva uzastopna poraza u Živinicama i Mostaru ekipa kakanjskog Rudara će u subotu 28. aprila u okviru 24. kola Prve lige Federacije BiH pred domaćom publikom ugostiti Čapljinu. Zeleno-crni su nakon dva teška poraza pod imperativom pobjede.

rudartim18

Kakanjski Rudar će u okviru 24. kola Prve lige Federacije BiH ugostiti Čapljinu na stadionu Pod Vardom. Nakon dva vezana gostujuća poraza od Slavena (2:0) i Veleža (4:2) zeleno-crni su pod imperativom pobjede, jer su sedam kola prije kraja prvenstva na samo devet bodova od opasne zone, a u narednih sedam kola ekipa Fadila Hodžića ima tri neugodna duela sa vodećim trojcem: Sloga-Zvijezda-Oilimpic.

-Utakmicu očekujemo puni optimizma. Nakon dva poraza na neugodnim gostovanjima vrijeme je za pobjedu. Svjesni smo da je Čapljina dobra i nezgodna ekipa koju izuzetno respektujemo, ali nama pobjeda treba i siguran sam da će momci dati sve od sebe da i ostvare pobjedu, rekao je trener Rudara Fadil Hodžić pred duel sa Čapljinom.

Susret sa Čapljinom propustit će Omer Musić koji je nedavno imao operaciju ruke i teško je očekivat ida će zaigrati do kraja sezone, dok je tešku povredu u prošlom kolu zadobio i Amir Baručija, pa Hodžić i njegov asistent Šabić neće moći računati i na ovog korpulentnog igrača. Svi osatali momci su na raspolaganju i spremni za duel. Očekuje se povratak na teren brzonogog Mirze Kovača koji je veći dio drugog dijela sezone propustio zbog povrede.

Mirza Kovač

-Prvo želim da izrazim zadovoljstvo zbog povratka na teren. Oporavak je prošao hvala Bogu dobro. Naporno sam radio kako bi bio što spremniji i tako pomogao svojoj ekipi. Susret sa Čapljinom će sigurno biti težak. Radi se o ekipi koja zna da iznenadi svog protivnika. Mi poslije dva vezana poraza nemamo prava na kiks i pod imperativom smo pobjede. Pripremili smo se na najbolji način za ovaj duel i nadam se da ćemo uz maksimalno zalaganje na kraju ostvariti veoma važnu pobjedu. Koristim priliku da pozovem navijače da u što većem broju dođu na susret i podrže nas kako bi došli do vrijedna tri boda, rekao je Mirza Kovač u izjavi za KakanjLive.

Susret 24. kola Prve lige Federacije BiH između Rudara i Čapljine na programu je u subotu 28. aprila 2018. godine na stadionu Pod Vardom u 17 sati.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u