KakanjLive | Četvrtak, 04.03.2021. godine

Rudar bez pet prvotimaca u Živinicama

28.09.2018. - Pravo nastupa nemaju suspendirani Goralija, Čehajić, Čizmić i Hrelja, dok je mladi Mustafa Mušija van stroja zbog ozljede koljena i trener Fadil Hodžić je na velikim mukama kako da sastavi postavu koja će se suprostaviti Slavenu

028
Mustafa Mušija još uvijek osjeća posljedice udarca u koljeno 

Pobjeda protiv TOŠK-a skupo je koštala igrače i struku Rudara. Čak četvorica standandardnih prvotimaca nemaju pravo nastupa zbog isključenja (Goralija i Čehajić,op.a.) i automatskih kazni zbog treće javne opomene (Čizmić i Hrelja), dok mladi Mustafa Mušija još uvijek osjeća posljedice udarca u koljeno i trener Hodžić ne može računati na njihove usluge te mora tražiti nova rješenja. U punom trenažnom procesu tokom ove sedmice nisu bili Omer Musić i Fahrudin Kovač i njihov nastup je također pod znakom pitanja, čime je ova izuzetno teška situacija oko sastava prve postave još više usložnjena.

Bez obzira na kadrovske teškoće, koje su nezapamćene, trener Rudara Fadil Hodžić ne lamentira i ne traži alibi uoči gostovanja u Živinicama. Naprotiv, smatra da može „skrpiti“ sastav koji će uspješno parirati ekipi Slavena.

–Pred nama je serija teških prvenstvenih i Kup utakmica. Prva i najvažnija je sa Slavenom, koji nam je veliki dužnik jer je u prošloj sezoni u oba susreta ostvario puni učinak. Imamo stanovitih problema jer putujemo desetkovani zbog poplave kartona i ozljeda koje smo dobili protiv TOŠK-a. Ovaj problem je posebno izražen u zadnjoj liniji, naročito kad je u pitanju štoperski par, ali ćemo pokušati nekim rokadama pronaći izlaz i Slavenu suprostaviti tim koji može odgovoriti zadatku. Očekujem da će igrači koji dobiju šansu dati svoj maksimum i pokazati da zaslužuju mjesto u prvoj postavi, kao što je biolo na Kup utakmicama protiv Olimpika i Moševca u kojima smo nastupili sa kombiniranim sastavom, istakao je trener Rudara Fadil Hodžić.

U odnosu na sastav protiv TOŠK-a , mjesto u početnoj postavi mogu očekivati Bajro Spahić, Mirza Rizvanović, Adin Čiva, Mirza Kovač, Admir Fočo, Amel Neimarlija, te igrači zaštićenog godišta (do 21.godine, op.a,) od kojih će se bar šestorica naći među prvom jedanaestoricom koju će trener Hodžić suprostaviti Slavenu. Među njima su i Alija Jamaković, Belmin Kubat te Malik Gačić.
Utakmica Slaven-Rudar igra se u subotu 29.septembra 2018. godine u 15 sati i 30 minuta. Glavni sudija je Marin Pavlović iz Ljubuškog, pomoćnici: Silvio Bubalo i Armin Jelin ( oba iz Mostara), dok je dužnost četvrtog suca povjerena Darku Obradoviću iz Stoca. Posmatrač suđenja je Sead Jakić iz Mostara, a delegat utakmice Nikola Trogrlić iz Donje Mahale kod Orašja.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u