KakanjLive | Petak, 26.02.2021. godine

Rudar bez odbrambenog kvarteta u Bihaću

15.11.2019. - U posljednjem kolu prvog dijela prvenstve sezone 2019/20. godine, Zeleno-crni gostuju u Bihaću gdje će nastupiti bez Goralije, Gačana, Musića, Sivca i Zukića, koji su protiv GOŠK-a dobili treće javne opomene i to je doista veliki hendikep, pogotovo što prva četvorica igraju u odbrambenoj liniji za koje trener Mehanović nema adekvatne zamjene

becirimanadeProšlonedjeljni domaći poraz od GOŠK-a skupo je koštao igrače Rudara. Pored gubitka bodova, ostali su bez pola tima jer je sudija Bandić sedmorici izrekao javne opomene, a Faruku Gačanu disciplinsku mjeru isključenja zbog dva žuta kartona. Pored Gačana pravo nastupa u Bihaću nemaju Adis Goralija, Omer Musić, Eldar Sivac i Tarik Zukić, koji su zbog treće javne opomene automtski suspendirani na prvoj narednoj utakmici. Da peh bude veći, kazne su zaradili standardni prvotimci zadnjeg reda i trener Mehanović ne može računati na odbrambeni kvartet, za kojeg će teško naći adekvatne zamjene.

Svjestan je Rudarev strateg da će biti teško bez odbrambenih kapitalaca i da će odbrana biti na velikom iskušenju.

-U Bihać idemo da ne izgubimo. Imamo stanovitih promlema jer će izostati ključni odbrambeni igrači. Mi nemamo šta izgubiti, idemo se nadigravati. Pokušat ćemo sastaviti zadnju liniju na najbolji način. Mislim da smo prema naprijed opasni i to nam je jaka uzdanica. Nije lako, ali kako je tako je, nećemo žaliti jer mislim da ovi momci koji istrče na teren neće propustiti šansu da ostvarimo dobar rezultat, riječi su trenera Mehanovića, koji i pored svih problema ne ističe bijelu zastavu i ne pomišlja na predaju.

Poslije akcije „VAR“ može se očekivati konačno objektivno i pošteno suđenje, čime mogu biti obradovani igrači Rudara, koji su na nekoliko posljednjih utakmica, posebno na gostovanjima (Konjiic, Čapljina,op.a.) bili drastično oštećeni.

Pravdu na stadionu pod Borićima u Bihaću dijelit će Semir Sarajkić iz Sarajeva, sa pomoćnicima Sanelom Grljevićem iz Mostara i Adnanom Arfadžanom iz Jablanice. Dužnost posmatrača suđenja povjerena je Željku Periću iz Mostara, a delegat utakmice je Ekrem Ibreljić iz Fojnice.

Utakmica Jedinstvo-Rudar igra se u subotu 16. novembra sa početkom u 13,30 uz direktan prenos na platformi City TV BH HD.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u