KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Rudar bez Čizmića i Kulovića protiv Bosne

22.04.2016. - U komšijskom derbiju protiv Bosne novi-stari trener Rudara Mirnes Buza neće imati kompletan sastav i Visočani pored domaćeg terena, bolje forme i komfornije situacije na tabeli, imaju i prednost što nemaju kažnjenih i ozlijeđenih igrača

Mirnes_BuzaMirnes Buza

U okviru 23. kola Prve lige Federacije BiH u Visokom se sastaju stari rivali, čiji su susreti tradicionalno rezultatatski neizvijesni. Ovaj put, nažalost, Bosna je u daleko povoljnijem položaju i prema najavama iz Visokog, „Zeleni-crni“ nemaju šta tražiti u subotnjem dvoboju !

Svoj optimizam u redovima Bosne gaje na tri uzastopne pobjede, komfornoj situaciji na tabeli i odličnoj formi „kanarinaca“,te činjenici da trener Dedić na raspolaganju ima sve igrače jer su Amir Bekan, Haris Muharemović i Alija Čulov odradili zabranu neigranja zbog trećih javnih opomena, a u stroju su i štoper Emrah Hasanhodžić i Vedad Džafić koji su „preskočili“ gostovanje u Lukavcu.

I dok trener Bosne Dedić ima slatke brige kada je u pitanju izbor startne postave, novi-stari trener Rudara Mirnes Buza ima stanovitih teškoća oko sastava tima jer pravo nastupa nemaju kažnjeni štoper Fadil Čizmić i mladi napadač Vedad Kulović, dok je pod upitnikom i nastup nedovoljno oporavljenog Sanela Alića.

-Bosna je u odličnoj formi, u velikom je naletu i bez dvojbe, ima ulogu favorita. Mi imamo određenih kadrovskih problema, pojedini igrači su izgubili samopouzdanje i dvoboj protiv zahuktale Bosne doista je došao u nezgodno vrijeme. Na igračima je da konačno shvate da moraju mijenjati odnos prema igri i klubu, izvršavati svoje zadatke profesionalno jer samo na taj način možemo prebroditi krizu igre i rezultata, koji su ispod očekivanja. Ja vjerujem da će ovaj komšijski derbi proteći u zanimljivoj igri, da će moji igrači dati sve od sebe i da se neće tako lako predati, mišljenje je trenera Mirnesa Buze,kojem je ovo treći povratak na „užarenu“ klupu Rudara.

Utakmica Bosna - Rudar igra se u subotu 23. aprila / travnja sa početkom u 16 sati i 30 minuta. Utakmicu vodi sarajevska sudijska trojka: Admir Musić, Emir Zahiragić i Edis Šesto. Delegat je Irfan Budimlić iz Cazina, a posmatrač suđenja Muamer Bureković iz Zenice.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u