KakanjLive | Petak, 26.02.2021. godine

RUDAR-Begovac traži novog trenera

11.01.2018. - Upravni odbor kluba na jučerašnjoj sjednici je odlučio da neće nastaviti saradnju sa dosadašnjim šefom stručnog štaba Borisom Pavićem, a Edin Begovac je dobio ovlaštenje da dogovori angažman novog trenera

edinnajavljuje
Boris Pavić nije prisustvovao sjednici Upravnog odbora, na kojoj je trebao podnijeti izvještaj i plan priprema za nastavak prvenstva. Čelnici kluba, koji su inače nezadovoljni postignutim rezultatima u posljednjih sedam kola jesenjeg dijela prvenstva, u kojima su Zeleno-crni pod vodstvom Borisa Pavića osvojili sedam bodova, jednoglasno su donijeli odluku da se prekine suradnja s ovim poznatim hrvatskim stručnjakom, koji je u dva navrata vodio bh. premijerligaše NK Vitez i zenički Čelik.

-Upravni odbor jednoglasno je donio odluku da Pavić više nije trener našeg prvog tima. Nismo zadovoljni postignutim rezultatima i to je jedini razlog što smo se odlučili na promjenu trenera. Već smo uspostavili kontakte s potencijalnim kandidatima i za dva-tri dana znat će se ime Pavićevog nasljednika. Rudar je bio i ostao zanimljiv mnogim trenerima i već smo dobili nekoliko ponuda i sigurno nećemo dugo čekati u izboru novog šefa struke, jer ne smijemo kasniti sa početkom priprema i rješavanjem pitanja igračkog kadra, izjavio je za naš portal Edin Begovac, glavni sponzor Rudara, koji je od strane Upravnog odbora jedini ovlašten da pregovara s potencijalnim kandidatima za novog kormilara Rudarevog prvog tima.

Pored angažiranja novog trenera, planirana je i rekonstrukcija kompletnog stručnog štaba i Omladinskog pogona, čijim radom također nisu zadovoljni čelnici kluba.

Što se tiče igračkog kadra, odluka Uprave je da niko ne može dobiti ispisnicu, a o eventualnim pojačanjima, više će se znati nakon izbora novog trenera, kojem će biti omogućeno da angažira potrebne igrače za deficitarne pozicije.

M.Komšo/KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u