KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Rudar autsajder u dvomeču s Radnikom

18.10.2016. - U Rudaru su svjesni da nemaju šansi protiv aktualnog osvajača Kupa i da će dvije utakmice protiv Radnika biti prilika da se provjere neki mlađi igrači i oni koji su u dosadašnjem dijelu prvenstva imali manju minutažu

Mirnes_BuzaMirnes Buza

Odmah nakon žrijebanja, u Rudaru su bili svjesni da je iluzorno očekivati prolaz dalje jer su za protivnika izvukli aktualnog osvajača Kupa i jednog od najjačih premijerligaša,ekipu bijeljinskog Radnika, koja iz godine u godinu bilježi sve bolje rezultate.

Ako se ima u vidu činjenica da se izabranici trenera Beganovića već šest kola nalaze u krizi, koja je kulmninirala porazima protiv Bosne i Zvijezde, situacija je vrlo složena i dvije utakmice sa Radnikom došle su u nezgodno vrijeme. Vremena za tugovanje nema jer ih već sutra(srijeda) očekuje prva utakmica 1/8 finala Kupa protiv favoriziranog Radnika,koji se nalazi u sjajnoj formi.

-Mi smo koncetrirani na prvenstvo i s obzirom na snagu protivnika, normalno da nemamo ambicija u Kupu i da smo autsajderi.Kup utakmice su jedino prilika da se šansa pruži nekim mlađim igračima i onima koji su u dosadašnjem dijelu prvenstva imali manju minutažu, s tim što se mora voditi računa o ugledu kluba i kako ne bi doživjeli debakl kao prošle godine kada nam je Radnik u dvije utakmice dao čak 12 golova, istakao je sportski direktor Rudara Mirnes Buza.

I dok u Rudaru pažnju okreću prvenstvu i izlazu iz krize, iz Radnika poručuju da će ozbiljno shvatiti ove utakmice i da kao branioci titule žele da doguraju što je moguće dalje u ovom takmičenju i ponove prošlogodišnji podvig kada su u finalu savladali tuzlansku Slobodu i po prvi put osvoijili naslov pobjednika Kupa BiH.

Prva utakmica se igra u srijedu 19.oktobra sa početkom u 15,00 sati na stadionu u Kaknju, a revanš 26.oktobra u Bijeljini.
Glavni sudija je Husein Terzić iz Travnika.Pomoćnici:Igor Radaković i Dragan Keranović(oba iz Prijedora.Četvrti sudija:Admir Musić(Sarajevo).
Delegat utakmice je Senad Merdanović iz Sarajeva, a posmatrač suđenja Željko Perić iz Mostara.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u