KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Rudar autsajder protiv Olimpika na Otoci

10.11.2017. - U posljednjem kolu Prve lige Federacije BiH, Zeleno-crni gostuju na sarajevskoj Otoci, gdje će snage odmjeriti protiv favoriziranog Olimpika, jednog od tri kandidata za jesenjeg prvaka

eee456

S obzirom na ambicije i kvalitetu igračkog kadra, Olimpik je izraziti favorit u ovom meču. Međutim, to mora dokazati i potvrditi na terenu, jer izabranici trenera Mirze Varešanovića nisu baš toliko uvjerljivi u finišu prvog dijela sezone, što se najbolje može zaključiti po dva domaća rezultata (Orašje 0:1 i Bosna 1:0), te remijima na gostovanju u Travniku i Bugojnu , gdje su dali samo po jedan gol i osvojili po bod.Činjenica je da su protiv Iskre drastično oštećeni od strane sudije Sanela Silića i njegovog asistenta Amira Hušidića, koji su kažnjeni od strane Komisije za suce i suđenje, na čijem se čelu odnedavno nalazi Mostarac Nedim Selimotić.

Olimpiku će nedostajati iskusni Emir Jusić i Omar Pršeš, strijelac jedinog pogotka u Bugojnu, koji su suspendirani zbog isključenja, kao i mladi Edvin Rastoder, koji također nema pravo nastupa protiv Rudara zbog trećeg žutog kartona kojeg mu je Silić dodijelio protiv Iskre.Cazinski arbitar je u Bugojnu s klupe udaljio i trenera Mirzu Varešanovića i njegovog asistenta Esada Selimovića , koji su također suspendirani i neće moći voditi ekipu u subotnjem dvoboju protiv Rudara , što su dodatni problemi za sarajevske „Vukove“. Međutim, pitanje je da li postojeći kadar Rudara ima snage i kvaliteta da iskoristi sve ove nedaće Olimpika jer igre i rezultati na posljednja četiri gostovanja (Bugojno, Čapljina, Simin Han i Gradačac), na kojima su postigli samo jedan gol(Bajro Spahić iz slobodnog udarca u Čapljini, op.a) ne daju garancije da izabranici trenera Pavića mogu prekinuti tu crnu seriju i prirediti senzaciju.

Toga je svjestan i strateg Rudara, koji nema kadrovskih problema, ali ima velikih dilema.

-Olimpik je izraziti favorit i mi na Otoku putujemo kao autsajder, objektivno s malim izgledima na pobjedu. Međutim, to ne znači da se unaprijed predajemo.Naprotiv, ako moji igrači ispolje veću angažiranost, maksimalnu borbenost i disciplinu u igri, možemo pružiti snažan otpor i nadati se povoljnom rezultatu. Naša prednost je što protivnik ima imperativ pobjede, možemo igrati mirno i bez opterećenja jer nemamo šta izgubiti, istakao je trener Rudara Boris Pavić, koji će, nažalost, i ovu utakmicu voditi s tribine jer još nije dobio radnu dozvolu, što mu itekako otežava komunikaciju s igračima i obavljanje ove delikatne dužnosti.

Trener Pavić ima na raspolaganju kompletan igrački kadar. Nema kažnjenih niti ozlijeđenih igrača , ali, kako kaže, ima velikih dilema oko sastava početne postave. Da li će povjerenje ukazati ekipi koja je uvjerljivo savladala slabašno Jedinstvo ili će šansu pružiti nekim igračima koji su odmarali protiv Bišćana, bit će poznato uoči samog početka meča protiv Olimpika, koji bi mogao biti i oproštajni za one koji nisu opravdali epitet pojačanja i koje Pavić ne vidi u svojim planovima u nastavku proljetnog dijela prvenstva.

Utakmica Olimpik-Rudar igra se u subotu 11.novembra na stadionu Otoka u Sarajevu sa početkom u 13 sati i 30 minuta. Glavni sudija je Hermin Muslić iz Bihaća, pomoćnici su Zlatko Budimlić(Bihać) i Admir Hadžović(Goražde), dok će dužnost četvrtog suca obaviti bišćanin Adnan Kasupović. Posmatrač suđenja bit će Sead Jakić iz Mostara, a delegat Franjo Smoljo iz Kupresa.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u