KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Rudar angažirao tri nova igrača

13.07.2019. - Jednogodišnje ugovore potpisali golman Vernes Karavdić, koji dolazi na posudbu iz Željezničara i dva veznjaka Alija Čulov i Adi Bešić,koji su prošle sezone nastupali u prvoligaškim ekipama Bratstva, odnosno visočke Bosne

VernesKaravdicVernes Karavdić

Odlazak golmana Alije Jamakovića, odbrambenih igrača Admira Foče i Fadila Čizmića te Belmina Čehajića,veznjaka Sedada Subašića i napadača Mustafe Mušije, Mirze Šube i Bajre Spahića, primorao je čelnike Rudara da pronađu adekvatne zamjene i kompletiraju ekipu koja će u narednoj sezoni igrati zapaženu ulogu u Prvoj ligi Federacije.

Na prijedlog stručnog štaba jednogodišnji ugovori potpisani su s trojicom Sarajlija, koji su ponikli u Željezničaru, odnosno FK Sarajevo. Prvi potpis na jednogodišnju vjernost Rudaru potpisao je golman Vernes Karavdić (13.1.1998.) koji dolazi na posudbu iz Željezničara. Karavdić je prošle sezone branio boje bihaćkog Jedinstva i bit će prava zamjena za Jamakovića, koji je zajedno sa Fočom, Čehajićem i Šubom otišao u konjički Igman,kojeg će s klupe predvoditi bivši trener Rudara Fadil Hodžić.

AlijaculovAlija Čulov

Uz Vernesa Karavdića saradnja je dogovrena i sa venjacima Alijom Ćulovom (1.7.1994.) i Adijem Bešićem (12.8.1999.) koji su prošli omladinske kategorije Sarajeva, a zatim nastupali u prvoligaškim ekipama. Alija Čulov igra na poziciji zadnjeg veznog, ima 104 nastupa u Podgrmeču,visočkoj Bosni i Bratstvu iz Gračanice iz kojeg stiže u Rudar, dok mladi Adi Bešić, koji je proljetos igrao u visočkoj Bosni, ima ofanzivane zadatke i po mišljenju trenera Mehanovića trebao bi biti pravo pojačanje, jer se radi o izuzetno ekspolozivnom igraču, koji ima posebno izražene motoričke sposobnosti.

AdibesicAdi Bešić

U naredna dva-tri dana ugovore bi trebali potpisati bivši juniori Čelika Eldar Sivac (17.9.1999.) i lijevi bočni Gabrijel Popović (16.9.1999.) koji su bili na posudbi u Vitezu, odnosno Metallegheu BSI, te štoper Faruk Gačan (8.1.1994.) koji je nastupima u U19 Željezničara, visočkoj Bosni, Mladosti i Vitezu stekao afirmaciju i sigurno će biti adekvatna zamjena kontraverznom Čizmiću, kojem je istekla jednogodišnja posudba iz Olimpika.

Jedino ostaje neriješeno pitanje klasičnog napadača, koja pozicija je i najdeficitarnija i trener Bećir Mehanović očekuje da će vodstvo kluba uspjeti pronaći pravo rješenje i konačno definirati igrački roster za novu prvenstvenu sezonu.

Sve će biti poznato do nastupa na turniru u Župči ( 20. i 21.juli), kada će Zeleno-crni imati prva dva od šest planiranih mečeva.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u