KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Rudar pobjedio Bosnu u Visokom

04.04.2018. - Pobjedom 2:0 na gostovanju u Visokom zelenocrni se iskupili za poraz od Travnika u prošlom kolu na domaćem terenu

rudartim18

Nekada su dueli starih rivala Bosne i Rudara predstavljali praznik fudbala za ovu regiju.Međutim, danas to nije bilo ni blizu kao nekad. Ni kvalitetom igre, a pogotovo po broju gledatelja kada se znalo okupiti i po 4-5 hiljada navijača. Rudar je u Visokom ponovo bio lišen usluga Musića, Kovača i Neimarlije.

Iako oslabljen“ rudari“ su ušli u utakmicu s namjerom da izvuku što povoljniji rezultat i da se iz Visokog vrate neporaženi. U prvom dijelu prikazana je dobra, bespoštedna utakmica, gdje „zeleno-crni“ imaju terensku nadmoć i trebali su doći u vodstvo kada je u 38 minuti kapiten Rudara Belmin Kobilica pogodio stativu.To je bila najbolja prilika za promjenu rezultata, mada su i jedni i drugi imali još neke poluprilike koje nisu značajnije ugrozile vrata Bekana i Jovanovića.

U drugom poluvremenu Kakanjci su u potpunosti „razbili“domaćina i zasluženo odnijeli puni plijen put Kaknja. Rudar je cijelim tokom utakmice bio bolji i mogao je pored dva postignuta gola napuniti mrežu Bosne. Najbolji igrač utakmice, kapiten Kakanjaca Belmin Kobilica, koji je doveo Rudar u vodstvo u 56. minuti, nešto kasnije promašio je i kazneni udarac (63 min.).

Drugi pogodak za Rudar postigao je Belmin Čehajić u 78. minuti, a imao je još jednu dobru priliku kada pogađa prečku. I mladi Vehab se mogao upisati u strijelce, kada je u dva navrata imao kolosalne prilike.Ovom pobijedom Kakanjci su se iskupili za poraz u prošlom kolu od Travnika.

Bosna – Rudar 0:2

Gradski stadion „Luke“ u Visokom. Gledatelja 1000. Glavni sudija: Darko Gedžić (Brčko). Pomoćnici: Emir Zahiragić (Sarajevo) i Mario Grgić (Odžak).Četvrti sudija: Semir Sarajkić (Sarajevo). Posmatrač suđenja: Pero Buhovac (Mostar) .Delegat utakmice: Mario Prusina (Čitluk).

Strijelci: 0:1 Kobilica (56),0:2 Čehajić (78). Žuti kartoni: Hodžić, Čulov (Bosna) i Hrustanović, Jovanović, Sarvan (Rudar).

BOSNA: Bekan,Pidro,Čulov,Hodžić,Murga,Vila (od 46.Hajdarović), Cana, Šarić, Rizvanović, Sadiković, Klačar (od 46.Mujkić). Trener: Ivo Ištuk.

RUDAR: Jovanović, Sarvan, Čehajić, Kobilica, Hrustanović (od 65.Fočo),Goralija,Vehab,Čiva,Čaluk (od 46.Spahić),Topalović (od 67.Baručija), Pendek.Trener: Fadil Hodžić.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u