KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Rođeni će ugostiti Rudar

20.04.2018. - Rudar u okviru 23. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine gostuje u Mostaru gdje će u subotu 21. aprila 2018. godine snage odmjeriti sa ekipom Veleža. Zeleno-crni u Mostar putuju desetkovani jer će zbog povreda i kartona meč propustiti čak pet igrača, ali uprkos brojnim problemima u ekipi Rudara vlada optimizam pred duel sa Mostarcima.

IMG_3430

Rudar u okviru 23. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine gostuje u Mostaru gdje će snage odmejriti sa ekipom Veleža. Za ekipu Fadila Hodžića ovo je drugo gostovanje u nizu. U prošlom kolu Rudar je poražen u Živinicama i ne želi doživjeti novi poraz.

-Velež je kvalitetna ekipa koja se voli nadigravati i igrati za gol više. Moji momci su izuzetvo motivisani pred ovaj duel i u Mostar putujemo u namjeri da se borbenom igrom i požrtvovanošću možemo predstaviti u jako dobrom svjetlu i na kraju osvojiti bar bod, rekao je trener Rudara Fadil Hodžić.

Rudar u Mostar putuje desetkovan budući da će zbog povreda i kartona susret propustiti Kovač, Musić, Hrustanović, Vehab i Pendek, ali uprkos brojnim izostancima u taboru Rudara vjeruju u pozitivan ishod.

-Velež je sjajna ekipa, a ovo je meč u kojem ni mi ni naš protivnik nemamo šta izgubiti. Zato vjerujem da će utakmica biti sjajna, prepuna sjajnih poteza i vjerujem golova. Uvijek je sjajno igrati pred mostarskom publikom i takav ambijent vas tjera da pružite 120% svojih mogućnosti. Vjerujem da možemo do pozitivnog rezultata uprkos brojnim izostancima, rekao je kapiten Rudara Belmin Kobilica.

Susret između Veleža i Rudara iga se u subotu 21. aprila 2018. godine u Mostaru u 16 sati i 30 minuta. Pravdu na ovom susretu dijelit će Mirza Kazlagić (Cazin) sa pomoćnicima Edinom Zjakićem i Adijem Šabićem (oba iz Bihaća), dok je četvrti sudac Sanel Silić (Cazin). Za delegata susreta imenovan je Seadin Badić, a posmatrač suđenja je Besim Dervišbegović (Orašje).

E.Škulj/Kakanjlive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u