KakanjLive | Četvrtak, 09.07.2020. godine

Ribolovci u masovnoj akciji čistili obale Bosne

18.05.2019. - Ovom akcijom samo je započeta jedna velika aktivnost Ribolovnog društva Bistro na uređenju obala Bosne i ostalih kaknjskih rijekaKakanjski ribolovci, u subotu 18. maja, realizirali su prvu od niz planiranih akcija na čišćenju i uređenju obala kakanjskih rijeka. Akcijaši Ribolovnog društva Bistro, radili su na čišćenju obala rijeke Bosne, kroz dvije mejsne zajednice: Doboj i Povezice. Akcija je počela okupljanjem u dvorištu Ribarske kuće ovog Društvu, gdje su pdjeljeni zadaci, određeni rejoni i vođe timova.
Ribolovcima su se pridružili predstavnici Planinarskog društva „Bobovac“, Lovačkog društva „Srndać“ i Udruženja penzionera, ovoga puta u simboličnom broju, kao podrška koja bi se ubuduće trebala povećavati.Bili su tu i radnici Vodokoma kao i za svaki slučaj, dežurni medicinski tim Doma zdravlja.

Značajna podrška najavljena je i od načelnika Općine Aldina Šljive, koji je svojim prisustvom potvrdio opredjeljenje Općine Kakanj da ekološku akciju Ribolovnog društva, još konkretnije podržava u narednim etapama koje je najavio predsjednih Udruženja „Bistro“, Bećir Alajbegović: „ Poslije perioda indolentnosti, koje je jedno vrijeme zaustavilo aktivitet kaknjskih ribara, izabrali smo novo rukovodstvo i danas ne završavamo akciju na uređenju obala kaknjskih rijeka. Kada opadne vodostaj planiramo zajedno sa ostalim udruženjima, kojima je čista priroda programski cilj, nastaviti ovu akciju. Od Općine i drugih subjekata ne tražimo finansijsku opodršku, tražimo da nam pomognu različitim sredstvima za rad. Aktivirat ćemo se i u obnavljanju ribljeg fonda koji je značajno devastiran u našem koncesionom području.Obećana podrška načelnika općine puno nam znači, a kao znak zahvalnosti mi ćemo ga nagraditi počasnom ribolovnom dozvolom“.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u